La Setmana de la Prevenció de Residus arriba amb més d'una vintena d'accions previstes a la ciutat

A partir del 14 de novembre, Rubí comptarà amb una setmana farcida d'activitats per conscienciar a la ciutadana de la importància de reduir els residus

Arriba la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la ciutat
Arriba la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la ciutat | Carla Serra
Redacció
11 de novembre del 2019
Del 16 al 24 de novembre, la ciutat acollirà més d'una vintena d'activitats en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per conscienciar a la ciutadana de la importància de reduir els residus. Enguany, sota el lema Canvia els teus hàbits, redueix els residus, preveu que arreu del continent europeu es realitzin més de 12.000 accions.

L'Alcaldessa Ana María Martínez i el regidor de medi ambient, Andrés Medrano, han presentat la programació que gira al voltant de dos eixos principals: l'educació i la comunicació. Segons Medrano, "la gent s'ha d'adonar que estem malbaratant els recursos, que no vivim en un món de recursos infinits i que, per tant, s'han de gestionar. Aquesta setmana el que vol és incidir en la transició mental, que és la més complicada i la base de tota la resta".

L'activitat principal de la programació és la Gran Acció que tindrà lloc dissabte, 16 de novembre, a la plaça Doctor Guardiet. Es tracta d'una matinal farcida de propostes que giraran al voltant de la reparació, la reutilització, la col·laboració, el reciclatge i la prevenció.

Abans però, el dijous 14 de novembre, es presentarà el Pla Local de Residus 2019-2025 a les 18 h al Rubí Forma, un pla que ha nascut de la recollida d'aportacions dels diferents agents de la ciutat en un procés participatiu del 2017 al 2018. En aquesta conferència, es donarà a tots els assistents un lot de reciclatge i un claki fins a esgotar existències.

Durant la setmana del 18 de novembre s'han programat diversos EcoTallers com un curs de compostatge casolà, un taller per restaurar mobles i un de fer sabó amb oli de cuina usat, una visita al CTRV i una xerrada sobre l'aprofitament alimentari, entre d'altres. A més, La Trocalleria ampliarà les seves ubicacions perquè tothom conegui aquest punt d'intercanvi d'objectes en desús.

Podeu consultar la programació completa aquí. Per tal de participar en les diverses activitats cal fer una inscripció prèvia mitjançant la pàgina web de l'Ajuntament de Rubí o trucant al telèfon Verd.