Així s'ha viscut la campanya electoral del 10-N a Rubí

Recull de tots els actes dels partits per demanar el vot als electors

Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat el 09 de novembre a les 20:40h
Dijous a la nit va arrencar la campanya electoral per a les eleccions del 10-N, que tindrà una durada més curta - només una setmana - a causa de la repetició electoral. Els partits van realitzar les primeres encartellades entre dijous i divendres, realitzaran paradetes informatives i pocs actes electorals.

El PSC no ha fet cap acte de campanya, però sí que ha instal·lat parades informatives dijous i divendres
 

El guanyador de les darreres eleccions al Congrés a Rubí no ha realitzat cap acte de campanya però sí que ha instal·lat carpes informatives dijous i divendres.

La primera secretària del PSC a Rubí i alcaldessa de la ciutat, Ana Maria Martínez, ha declarat estar "contenta" per una campanya electoral que, tot i ser de baixa intensitat, "en relació a la proximitat amb la gent", ja que han pogut copsar que malgrat no haurien volgut repetir les eleccions, la ciutadania ha entès que "no podem permetre que Espanya sigui governada per les dretes", i per això és "fonamental omplir les urnes d'esperança i que sigui possible formar un govern progressista que doni estabilitat a Espanya, que també donarà estabilitat a Catalunya", ha dit Martínez.

En Comú Podem Rubí, el partit que més ha "trepitjat carrer" aquesta campanya
 

Joan Mena, present a la primera assemblea de coalició d'En Comú Podem a Rubí Foto: Marta Casas


En Comú Podem ha estat el partit més present en campanya electoral a Rubí.

Divendres al migdia el candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, i la número 2; Aina Vidal, van visitar la ciutat de Rubí per anunciar un dels seus punts clau de la campanya, l'accés a l'habitatge i la lluita contra l'especulació dels fons voltor.

Dilluns, en el marc de la primera assemblea de coalició a la ciutat, En Comú Podem va convidar el número 5 de la candidatura, Joan Mena, que va afirmar que "Rubí és l'exemple que un govern entre socialistes i comuns és possible". Dimecres i divendres han estat repartint material de campanya davant dels CAP de Rubí.

Avui divendres, poques hores abans de finalitzar la campanya electoral oficialment, En Comú Podem ha instal·lat una paradeta informativa a l'avinguda Barcelona, desafiant el fred i el vent, i que ha comptat amb la presència de tres candidats a la llista: Josep Vendrell, Carles Rodríguez i Mercè Gómez, a més de militants i regidors del partit a Rubí.
 

Mercè Gómez, Josep Vendrell i Carles Rodríguez, presents a la darrera carpa informativa d'En Comú Podem a Rubí Foto: Marta Casas


Tots tres han aprofitat les darreres hores de la campanya per destacar alguns dels seus eixos principals de cara a les eleccions i el mandat que afronten: el feminisme, que com ha explicat Mercè Gómez "se situarà com a eix transversal de totes les nostres propostes polítiques"; les polítiques ecologistes, un àmbit en què el Vallès Occidental es veurà molt beneificiat i que segons Carles Rodríguez s'han de traduir en "un nou pacte verd", que especialment es dediqui a la mobilitat sostenible: "més trens, més tranvies; inversions en més línies de rodalies", entre d'altres.

Finalment, Josep Vendrell ha lamentat que Pedro Sánchez hagi abocat el país a unes noves eleccions "en no voler acceptar que hi hagués un govern d'esquerres i progressista que representés la pluralitat dels resultats a les urnes del 28 d'abril", i ha advertit del perill que l'actual President en funcions "miri cap a la dreta" i acabi acceptant el suport de Cs o el PP, com sembla que ha fet en els darrers dies. Vendrell ha criticat les propostes "agressives" de Sánchez en relació a Catalunya, i ha qualificat el vot a En Comú Podem com el vot "segur": "nosaltres segur que no pactarem amb la dreta, segur que proposarem solucions dialogades per a Catalunya i promourem la llibertat de la gent que està empresonada, i també mesures progressistes", sense apostar, com han fet altres partits, pel "bloqueig".

Ester Capella acusa els partits que podien fer possible un "govern progressista" de "no voler dependre dels que treballem pel diàleg"
 

Ester Capella demana el vot per ERC a Rubí Foto: Marta Casas


Dilluns, la consellera de Justícia, Ester Capella, va fer l'únic acte de campanya que havia programat ERC, on va demanar el vot per ERC i va acusar els partits que van tenir la possibilitat de formar govern - recordant que la seva formació es va abstenir per tal de permetre-ho - de "no voler dependre dels què treballem per fer possible el diàleg".

Els republicans han instal·lat també dues paradetes informatives, dimecres i divendres, a la plaça Pere Esmendia; a més de participar dijous al matí a la campanya d'autoinculpacions promoguda per Òmnium Cultural.

Junts per Catalunya convida la consellera Meritxell Budó i la número 2 al Senat, Meritxell Lluís
 

Meritxell Budó demana el vot per JxC a Rubí Foto: Cedida


La Consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, va protagonitzar dimecres l'únic acte de campanya a Rubí de la formació post-convergent, amb una passejada pel Mercat Municipal, i un contacte amb els mitjans en què va afirmar que "la repressió que estan aplicant a Catalunya també la patiran la resta de ciutadans de l'estat espanyol".

Tot seguit, diversos associats, presidents locals i associats de la comarca van dinar plegats, acompanyats de Meritxell Lluís, número 2 pel Senat i esposa de Josep Rull.

Campanya de baixa intensitat de la CUP, amb dos actes al Vallès Occidental però cap a Rubí
 

Militants i simpatitzants de la CUP van iniciar la campanya amb l'encartellada de dijous davant dels jutjats Foto: CUP Rubí


La CUP de Rubí va fer la primera penjada de cartells dijous al vespre, i al llarg de la setmana ha realitzat diverses encartellades per la ciutat, a càrrec dels militants i simpatitzants del partit a Rubí.

Pel què fa a actes de campanya, no n'han celebrat cap a Rubí però dos dels actes nacionals han estat al Vallès Occidental: dilluns, 4 de novembre, a la plaça Vella de Terrassa, i avui a la plaça de les Dones del Tèxtil a Sabadell.

La formació de l'esquerra independentista va anunciar que no enviaria propaganda electoral als domicilis per l'elevat cost que suposava.

Ciutadans, PP i Vox no han fet campanya a Rubí

Ciutadans, PP i Vox no han fet cap acte de campanya a Rubí, ni tampoc han fet paradetes ni carpes informatives.

El cap de llista del PP a Rubí, però, sí que ha llençat un missatge de campanya electoral a través d'un article d'opinió: Ley, plan y unión.

EUiA dona llibertat de vot als seus afiliats

En el Consell Nacional celebrat el passat 15 d'octubre, la direcció d'EUiA va decidir donar llibertat de vot als seus afiliats i afiliades de cara a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge.

La secció local ha celebrat aquesta tarda una assemblea oberta al CRAC. Tal com es podia interpretar en el comunicat enviat als mitjans de comunicació, el secretari d'EUiA a Rubí, Martín Pretel, entén que els afiliats a la seva formació optaran per votar o bé ERC, o bé la CUP o bé En Comú Podem. Ha recordat, també, que EUiA ha demanat sempre una gran aliança entre els sectors "independentistes, sobiranistes i demòcrates", i el que ha succeït en els darrers mesos és interpretat com "un atac al sobiranisme dins de Catalunya en Comú, i també contra EUiA".

L'assemblea local també aprofitarà per valorar el recent pacte d'En Comú Podem - de qui es van desvincular abans de les eleccions per discrepànies en la línia política defensada i pel "veto" imposat a EUiA - però Martín ja ha avançat que ho considera "un error" pactar amb "els que es van manifestar amb els racistes en rebuig al centre de menors estrangers no acompanyats o que celebren la Constitució monàrquica", entre d'altres.

Más País no preveu cap acte, però els simpatitzant s'encarreguen de difondre el missatge a través d'encartellades
 

Jordi Castillejo, Juanan Geraldes i Berta Ballesteros a Rubí Foto: Marta Casas


Per la seva banda, Más País va celebrar un acte de petit format per presentar la seva candidatura a Rubí el passat 21 d'octubre, que va comptar amb la presència del candidat per Barcelona, Juan Geraldes; i la número 2 de la llista, Berta Ballester, a més del rubinenc Jordi Castillejo, que ocupa el número 10 a la llista per la circumscripció de Barcelona.

Les entitats sobiranistes entren en joc durant la campanya: dijous 7, autoinculpacions als Jutjats; i dissabte 9, activitats per la jornada de reflexió

Aquesta campanya electoral - marcada novament pel conflicte polític a Catalunya i les reaccions a la sentència de l'1-O - també ha comptat amb una convocatòria d'Òmnium Cultural, que ha cridat la ciutadania a autoinculpar-se per "manifestar-se, fer ús de la llibertat d'expressió o votar", ja que "és considerat un delicte per l'Estat espanyol", segons explica l'entitat.

La convocatòria va reunir més d'un centenar de persones als jutjats de la plaça Pere Esmendia.