VÍDEO El PSC guanya les eleccions espanyoles a Rubí

Amb 9.732 vots, supera amb escreix la segona i tercera forces, En Comú Podem i ERC | Vox, a molta distància, és la quarta força per sobre de PP i Cs

El PSC guanya les eleccions espanyoles a Rubí
El PSC guanya les eleccions espanyoles a Rubí | Marta Casas
Redacció
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:35h


El PSC ha guanyat còmodament les eleccions generals d'avui, amb 9.732 vots, a una còmoda distància d'En Comú Podem i ERC, segona i tercera força respectivament.

Un fet que, per Ana Maria Martínez, Primera Secretària del PSC a Rubí, vol dir que "Rubí és socialista, però no només això, sinó que és d'esquerres, perquè les tres forces més votades ho són".

"Tenim una ciutat que torna a dir alt i clar que vol que a Espanya hi hagi un govern d'esquerres" ha afegit. "La ciutadania ens demana que tornem a seure, i no podem perdre l'oportunitat de seure de debò i de donar estabilitat al govern de l'estat espanyol, ja que això ens donarà també progrés i estabilitat a Catalunya, que és el que més desitgem".

Martínez ha insistit en la necessitat d'investir Pedro Sánchez president, ja que creu que és qui és capaç de portar aquesta estabilitat, i "en el temps més curt possible".

La primera secretària del PSC, però, també ha mostrat la seva "gran preocupació" per l'ascens de l'extrema dreta.

En Comú Podem torna a ser segona força, i assumeix que "ha de gestionar el seu resultat amb responsabilitat"

Pel què fa a En Comú Podem, han tornat a esdevenir la segona força a Rubí, tal com va passar el 28 d'abril.

La seva portaveu, Ànnia Garcia, ha valorat que amb aquests resultats "constatem la nostra consolidació d’aquesta segona posició a les eleccions, i celebrem que Rubí continuï essent una ciutat d’esquerres, ja que les tres forces més votades ho són", ha dit.

Pel què fa a l’ascens de l’extrema dreta, la valoració que en fa En Comú Podem és molt negativa: “que hi hagi tanta gent que se senti identificada amb una força clarament homòfoba, xenòfoba i racista entenem que és una resposta a un malestar generalitzat”, i també ho ha atribuït, en part, a la repetició electoral, que creuen que no s’hauria d’haver produït.

Davant d’aquesta situació, “no podem normalitzar la presència d’un partit d’aquestes característiques, i ens toca gestionar el nostre resultat amb responsabilitat i continuar sent el referent de la defensa dels drets de la ciutadania”, ha conclòs la portaveu d’En Comú Podem a Rubí.

ERC, tercera, demana a l'independentisme "utilitzar amb intel·ligència i estratègia la força que ens ha donat la gent"

El portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera, ha manifestat després de conèixer els resultats que els situen com a tercera força a Rubí, amb molt pocs vots de diferència amb En Comú Podem, que "aquests resultats ens consoliden, i són una bona base per seguir creixent i arribar a ser la força que arribi a guanyar i encapçalar un canvi a la ciutat".

Corbera ha responsabilitzat el PSOE i Unidas Podemos, que "no van ser capaços d’arribar a acords", del gran ascens que ha experimentat l’extrema dreta al conjunt de l’estat espanyol després que “els estrategues” – ha ironitzat – decidíssin repetir les eleccions i "jugar-s’ho tot a la ruleta russa".

El portaveu republicà també ha remarcat que "Catalunya té la clau per a la governabilitat de l’estat espanyol", i ha demanat als partits "que volen una República" que "utilitzar amb intel·ligència i amb estratègia la força que ens ha donat la gent per fer seure l’estat espanyol i negociar un referèndum i l’amnistia dels presos polítics".

"O estabilitat a canvi d’allò que Catalunya reclama – una República i com arribar-hi – o tornar a la inestabilitat, o que el PSOE expliqui als seus votants que s’estima més una gran coalició amb el PP", ha conclòs Corbera.