Dades: Eleccions espanyoles 10-N

MAPES El PSC guanya al Vallès Occidental i ERC és primera força en 12 municipis

A Rubí, el PSC ha guanyat les eleccions espanyoles amb molta comoditat

per Roger Tugas Vilardell , 11 de novembre de 2019 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el partit més votat i el segon amb més vots, i el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N, amb el 99,1% escrutat. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.

ERC ha estat el guanyador de les eleccions espanyoles a Catalunya i també la principal força sobre el mapa, ja que s'ha imposat en quasi dos terços dels municipis: s'ha imposat a Barcelona, però també a 617 municipis, mentre que JxCat ha estat la segona candidatura que ha vençut a més municipis, un total de 241, entre els quals Girona.


El PSC ha guanyat a 76, però alguns dels quals són ciutats importants, deu d'elles al Vallès Occidental, entre les quals hi ha Rubí, Sabadell o Terrassa. En canvi, als altres dotze municipis de la comarca, la força vencedora en aquests comicis generals ha estat ERC.

Finalment, la CUP s'ha imposat en cinc (Viladamat, Farrera, la Vilella Alta, Lluçà i Palau de Santa Eulàlua), el PP a dos (Arres i Gimenells), i En Comú Podem, tan sols a Fogars de la Selva. A nivell comarcal, el botí ha estat fins i tot menys repartit, ja que ERC ha estat primera força a 30 de les 42 comarques, mentre que tant el PSC com JxCat han vençut en sis cadascuna.

 
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, el percentatge de vot obtingut allí per cada partit el 10-N, amb el 99,1% escrutat, i el nom del partit guanyador. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Participació