La patronal Cecot sobre els resultats electorals: «La ciutadania demana política en majúscules»

El seu president, Antoni Abad, exigeix responsabilitat als polítics

El president de Cecot, Antoni Abad.
El president de Cecot, Antoni Abad. | ACN
Redacció
11 de novembre del 2019
El resultat electoral d’aquest diumenge 10 de novembre demostra, a ulls de la Cecot, que obviar els problemes fent salts endavant no es resolen sinó que a més fa més complexa la seva resolució. En un comunicat, el president de la Cecot, Antoni Abad, afirma que “des del nostre punt de vista, la ciutadania demana política en majúscules que es tradueix en capacitat de dialogar, negociar i acordar per resoldre problemes, i tenim una llarga llista de reformes estructurals al país que cal resoldre i, en especial, la situació a Catalunya que ja es va veient com afecta de manera directa a la política estatal”.

Amb la convocatòria d'eleccions la Cecot ja va manifestar públicament el seu malestar per les conseqüències i l’afectació que aquesta decisió tindria sobre l’economia, la competitivitat empresarial, el desenvolupament de l’activitat productiva i el benestar col·lectiu. “La repetició electoral és conseqüència de la falta de cultura de negociació política a Espanya", va dir Abad.

"Cal responsabilitat per part dels dirigents polítics, que també vol dir parlar als ciutadans des de la veritat, sense enganys, fent pedagogia i sent constructius que és del que han estat mancats la major part dels debats electorals que hem patit”, afegeix el president de la patronal.

L’entitat reclama que l’economia i la societat, en especial la catalana, ha d’obtenir fons econòmics suficients, equitatius al que representa i al que genera empresarialment. "És inviable i insostenible que a data d’avui, tant el Govern de la Generalitat com el Govern d’Espanya gestionin amb pressupostos prorrogats i, més preocupant encara, és el fet que comenci a esdevenir una normalitat". Així, des de la Cecot continuen reclamant als governs l’aprovació de pressupostos que permetin fer avançar l’economia productiva.

Consulteu aquí els resultats de les eleccions a Catalunya: 

I aquí podeu veure els resultats a l'Estat: