El Moviment per unes Pensions Públiques de Rubí prepara noves mobilitzacions a la ciutat

L'assemblea del proper dimarts comptarà amb la presència de Ramon Franquesa, que parlarà sobre la "motxilla austríaca"

Els manifestants han anat al CAP Mútua de Rubí i fins a la plaça de l'Estació
Els manifestants han anat al CAP Mútua de Rubí i fins a la plaça de l'Estació | Carla Serra
Redacció
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:17h
L'assemblea del Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí, reunida com cada dimarts a la plaça de l'ajuntament, va debatre ahir sobre diverses accions per donar continuïtat al moviment.

Entre aquestes accions, els pensionistes anunciaran el proper dimarts la data d'una nova manifestació a Rubí, realitzaran activitats pels barris a partir de la primavera que ve, i començaran a treballar per coordinar-se amb altres assemblees per participar en una mobilització d'àmbit estatal el proper 16 de desembre. A més, l'assemblea farà una crida a participar a la manifestació contra la Llei Aragonès, de privatització de serveis públics, convocada per aquest diumenge. Des de Rubí, sortiran a les 11h de l'estació dels FGC.

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes a Rubí arriba ja als dos anys de vida, i per això estan treballant per realitzar una assemblea general per fer una valoració sobre aquests dos anys de funcionament.

Pel què fa a les convocatòries habituals, la setmana que ve - dimarts a partir de les 10.30h - comptarà amb un convidat especial. Es tracta de Ramon Franquesa, activista i professor d'Economia Mundial de la UB, que parlarà sobre la "motxilla austríaca", un sistema de capitalització individual de fons per acomiadament, i que el Moviment de pensionistes considera que és "una reforma laboral encoberta". És per això que els pensionistes fan una crida a totes les persones encara no jubilades, ja que seran les potencials receptores d'aquesta nova proposta.

Els pensionistes demanen una reunió amb l'Ajuntament

El passat dia 8, el Moviment per unes Pensions Públiques de Rubí va demanar una reunió amb l'Ajuntament per tal de parlar, entre d'altres, de la situació de les persones grans que viuen soles, i plantejar la forma de col·laboració entre la plataforma i el consistori.

Ara per ara, no tenen data per aquesta reunió.