El 18è curs de Cooperació de Rubí Solidari es dedicarà al fet migratori

L'entitat ha programat vuit xerrades i debats al llarg del cap de setmana del 22, 23 i 24 de novembre

Josep Maria Pijuan i Núria Ribera, membres de Rubí Solidari; amb el regidor Pau Navarro
Josep Maria Pijuan i Núria Ribera, membres de Rubí Solidari; amb el regidor Pau Navarro | Localpres
Redacció
14 de novembre del 2019
El Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional arriba enguany a la seva 18a edició. El curs, que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de novembre a l'edifici Rubí Forma, consta d'una XXX de xerrades i debats impulsats des de l'entitat Rubí Solidari, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí.

La temàtica del curs d'aquest any: Dificultats de mobilitat en un món de fronteres.

Divendres, 22 de novembre

L'obertura del curs serà a les 19h, a càrrec de la periodista Anna Palou i el regidor Pau Navarro, també membre de Rubí Solidari. La primera xerrada del curs l'oferirà Natalia Desmesura, del col·lectiu Afroféminas: Per què hem de parlar de racisme? Claus per ser una bona aliada antiracista.

Dissabte, 23 de novembre

A les 9.30h, el membre de la comissió jurídica d’StopMareMortum Dídac Amat pronunciarà la xerrada Polítiques Europees d’Immigració i Asil, i a les 11.15h, la professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Susana Borràs, parlarà sobre Refugiats climàtics, una realitat en augment.  A les 12.30h, abans de la pausa per dinar, Dévika Pérez Medina de l’Asociación Pro Derechos Humanos, Andalucía parlarà de La necropolítica a les fronteres, juntament amb el periodista i antropòleg, Oriol Puig.

A les 16 h, es reprèn l’activitat amb Estel·la Pareja, de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, que parlarà del Sistema d’Acollida Espanyol. La darrera xerrada de la tarda serà a càrrec d'Agus Morales i Anna Surinyach, periodistes de la Revista 5W protagonitzaran el bloc Com expliquem les migracions?.

Diumenge, 24 de novembre

Per tancar el curs, diumenge a les 11h hi haurà una taula rodona titulada Som terra d’acollida? Parlem del model de societat que volem. Hi intervindran Lamine Bathily, del Sindicat de Manters, Carmen Juares de l’Asociación de mujeres migrantes, Fatiha Molhaii de l’Associació Mares Contra el Racisme i Mohamed Said d’ARSI Rubí.

El curs és gratuït, però és necessària la inscripció a través de la web de Rubí Solidari.