​Detenen dos membres d’una banda especialitzada en robatoris a domicilis quan forçaven un pany a Badia

Els crits de dues dones a l’interior del pis va posar en alerta els veïns, que van ser claus per la detenció

La marca que utilitzaven a les portes dels domicilis
La marca que utilitzaven a les portes dels domicilis | Mossos d'Esquadra
NacióSabadell
14 de novembre del 2019
Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 27 i 42 anys, com a presumptes autors de delictes de robatori amb força a domicilis de Barberà i Badia del Vallès i per ser membres d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de crims. Els van enxampar quan forçaven el pany d’un habitatge a Badia el passat 29 d’octubre,
 
A l’interior del immoble hi havia dues dones que van fer crits d’auxili i van sorprendre els lladres -eren un grup de tres-. Tots van fugir, però gràcies a la col·laboració del veïnat, diversos mossos repartits per la zona van aconseguir detenir a dos d’ells.  La policia es va posar sobre la pista d’aquesta banda el passat 22 d’agost, quan van detenir, a Viladecans, tres homes mentre seleccionaven cases per després entrar-hi. En l’escorcoll els van trobar marcadors de plàstics, que farien servir per escollir immobles susceptibles de forçar-los, i rossinyols per forçar panys.
 
El passat 21 d’octubre es va produir un robatori en un pis de Barberà i les investigacions van determinar que l’haurien comès membres d’aquest mateix grup detingut a l’agost. El modus operandi de la banda era, per assegurar que les llars estaven buides, hi posaven aquests marcadors de plàstic. En grups de tres, el dia de l’entrada, un trucava a l’intèrfon, mentre els altres dos escoltaven des de la porta alguna reacció des de l’interior. Si no detectaven moviment, forçaven el pany i accedien dins el domicili per per endur-se aparells electrònics, joies i altres objectes de valor.
 
Finalment, van donar amb dos d'ells a Badia. Després de ser detinguts, el passat 1 de novembre, van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Cerdanyola, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Els Mossos van escorcollar els pisos dels detinguts, situats al Districte de Sant Andreu, a Barcelona, on els van trobar gran quantitat d’eines per forçar panys i claus modificades. També van intervenir joies d’or, rellotges, moneda estrangera i un dels vehicles utilitzats per desplaçar-se.