S'inicia el procés de redacció del Pla Local d'Habitatge de Rubí

La redacció serà a càrrec de personal de l'Ajuntament i comptarà amb un procés de participació ciutadana

Ànnia Garcia i Ana Maria Martínez presenten el procés de redacció del Pla Local d'Habitatge
Ànnia Garcia i Ana Maria Martínez presenten el procés de redacció del Pla Local d'Habitatge | Localpres
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:14h
Aquest matí, l'equip de govern ha anunciat l'inici del procés de redacció del Pla Local d'Habitatge, un document que ha de marcar les línies estratègiques de les polítiques d'habitatge a la ciutat de Rubí per als propers sis anys.

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, han estat les encarregades d'explicar aquest procés - que va ser presentat el dimecres passat a la Mesa pel Dret a l'Habitatge - i a quines voluntats respon. "La crisi econòmica de 2008 va ser l'inici d'un greuge per a moltes famílies que van quedar atrapades per la bombolla immobiliària i l'especulació, i va destrossar molts projectes vitals", ha dit l'alcaldessa, "i amb aquest Pla volem treballar per acompanyar al màxim el dret a l'habitatge a la ciutat".

Tot i que el Pla està pensat per a un termini de sis anys, els serveis municipals continuen treballant per resoldre les emergències habitacionals que es donen a la ciutat, i assegurar que ningú no quedi desemparat.

En aquest sentit, ha continuat Ànnia Garcia, el Pla pretén dissenyar les polítiques d'habitatge a mig i llarg termini i no centrar-se només en atendre les situacions d'emergència.

Pel què fa al Pla, la responsable d'Habitatge de l'Ajuntament de Rubí ha especificat que es durà a terme amb recursos propis, és a dir, amb tècnics municipals i no a través d'empreses externes; i que constarà de dues grans fases: la primera, d'anàlisi i diagnosi de la situació, i la segona, d'un pla d'acció que inclourà, per una banda la planificació i el pressupost que s'hi destinarà, i per l'altra, un procés de participació ciutadana.

Garcia també ha aclarit que la redacció d'aquest pla "no suposa l'aturada de les actuacions que ja estem fent i que estaven previstes", però sí que es pretén "anar més enllà" i, sobretot, comptar amb la participació ciutadana. Respecte a la calendarització, es preveu que aquest pla pugui estar enllestit en un any aproximadament.

A la propera Mesa pel Dret a l'Habitatge es convidarà l'equip redactor del Pla Local d'Habitatge, que comptarà amb tècnics de tots els serveis municipals implicats, inclòs personal del Servei de Planejament, ja que el Pla haurà d'anar en consonància amb el replantejament que es faci del futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.