Primàries Rubí participa en la primera convenció fundacional de Primàries Catalunya

La formació local "segueix viva i activa" i celebrarà una trobada el pròxim 9 de desembre a Rubí per preparar una assemblea oberta a la ciutadania amb l'objectiu de posar en marxa les decisions preses a la convenció

El candidat de Primàries Rubí, Lluís Roset, a la convenció fundacional de Primàries Catalunya
El candidat de Primàries Rubí, Lluís Roset, a la convenció fundacional de Primàries Catalunya | Primàries Rubí
Redacció
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:09h
El passat dissabte 16 de novembre Primàries Catalunya va celebrar la seva primera convenció fundacional. Al voltant de 300 electors i membres dels comitès locals de Primàries, entre els quals va assistir el candidat de Primàries Rubí, Lluís Roset, acompanyat de 3 membres més del grup municipal, van participar en aquesta Convenció, on es van debatre les ponències d’estratègia, el full de ruta i el funcionament intern.

Primàries Catalunya va néixer com un moviment polític per impulsar l'1 d'octubre just abans de les eleccions municipals, i ara vol consolidar-se en l'àmbit nacional per encarar els reptes de Catalunya. Segons la formació, els resultats electorals del grup en l'àmbit català (47.000 vots, 26 regidors i una alcaldia) "són un començament modest, però no negligible. Són la demostració que hi ha un gruix important de votant independentista descontent amb el desconcert que s’ha produït a partir d’octubre del 2017".

Davant d'això, Primàries Catalunya ha celebrat aquesta trobada en la quan van començar a estructurar i a posar les bases a una forma de funcionar democràtica, oberta a la ciutadania i a la societat civil, debatent i discutint durant hores sobre qüestions que preocupen a la ciutadania. 

Albert Sorrosal, portaveu de Primàries Rubí, ha explicat que el pròxim 9 de desembre la formació celebrarà una trobada a Rubí per preparar una assemblea constitutiva de la coordinadora local amb l'objectiu de posar en marxa totes les decisions preses a la convenció fundacional. "Malgrat no haver tret representació a la ciutat, seguim treballant a la Comissió U d'Octubre i al municipi per promoure el moviment independentista. Seguim vius i actius i seguirem treballant tant a escala local com en l'àmbit nacional", ha dit Sorrosal i ha afegit que la prioritat de Primàries Rubí "segueix essent contribuir a una estratègia unitària que faci efectiu el mandat de l’1 d’octubre des de la radicalitat democràtica".