Rubí commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància aquest dimecres

L'Ajuntament i les associacions de veïns del Pinar i de Les Torres programen diverses activitats

Redacció
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:46h
Aquest dimecres, 20 de novembre, se celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància, tot rememorant el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets dels Infants l'any 1959, i la Convenció dels Drets dels Infants el mateix dia de l'any 1989.

Aquest any,  Rubí se sumarà a la commemoració del 20 de novembre a través de diferents propostes repartides entre el centre de la ciutat i el barri el Pinar.

Demà al matí, els membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí, acompanyats de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, llegiran el manifest pels drets dels infants a Ràdio Rubí, i es podrà escoltar des de tots els centres escolars i treballar la lectura a les classes.

A la tarda, el Centre Cívic La Cruïlla acollirà, entre les 17h i les 19.30h, tallers i jocs a càrrec de l'Associació Compartir - Grup Social Marista, a més d'una xocolatada infantil amb el suport de l'Associació de Veïns del Pinar.

Aquestes activitats s'han programat amb l'objectiu de donar a conèixer la Declaració dels Drets dels Infants entre la població, i reivindicar els principis que s'hi recullen.

La commemoració se centrarà a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

A més, per donar visibilitat a la celebració, UNICEF proposa aquest any que les Ciutats Amigues de la Infància il·luminin de manera simultània amb llum blava un espai o edifici emblemàtic del municipi. Rubí il·luminarà la façana de la casa consistorial a les 19 h, i la ciutadania a títol individual també pot sumar-se a la proposta lluint peces de roba de color blau.

Celebració a Les Torres, el 30 de novembre

El barri de Les Torres celebrarà el Dia Universal dels Drets de la Infància el dissabte, 30 de novembre, amb diverses activitats infantils que ha preparat l'Associació de Veïns de Les Torres en col·laboració amb l'Ajuntament.

L’Associació veïnal del barri de Les Torres i l’Ajuntament de Rubí han preparat activitats infantils de cuina saludable, maquillatge de fantasia i una activitat de matemàtiques.

A més, l’Associació Mandegane dinamitzarà l’espai amb jocs infantils, gastronomia, música i balls típics del Senegal en una proposta que ha vehiculat el Servei de Cooperació.

El veïnat també organitzarà un mercat de segona mà.