ERC dona a conèixer el seu Pla d'Acció de Ciutat, basat en cinc grans projectes

La formació republicana vol compartir el seu Pla amb el govern, la resta de forces de l'oposició i la ciutadania en general

Xavier Corbera, portaveu d'ERC, presenta el Pla d'Acció de Ciutat a l'Ateneu
Xavier Corbera, portaveu d'ERC, presenta el Pla d'Acció de Ciutat a l'Ateneu | ERC Rubí
Redacció
19 de novembre del 2019
Esquerra Republicana de Rubí va celebrar ahir una conferència política en què el portaveu de la formació al ple municipal, Xavier Corbera, va presentar un Pla d'Acció de Ciutat amb accions concretes per tal de "millorar i transformar la ciutat". Aquest Pla vol comptar amb la participació de totes les formacions polítiques i la ciutadania.

Corbera va afirmar que "fa sis mesos que tenim govern nou i encara no sabem quin rumb tindrà la ciutat per als pròxims 20 anys", i va afegir que, com a primer grup de l'oposició i segona força a l'ajuntament "som conscients que no podem incidir al 100% en el que passa a la ciutat, i és per aquest motiu que les nostres propostes són tangibles".

Amb el document presentat ahir, ERC vol proposar a l'equip de govern treballar les grans qüestions de ciutat amb el màxim consens possible, cercant "grans acords transversals que permetin fer avançar Rubí"; un treball que ha de ser extensible a la resta de formacions polítiques i a la ciutadania en general.

A més, la formació republicana vol que aquests projectes es concretin perquè siguin "tangibles, mesurables i valorables per a la ciutadania", que afectin "de manera transversal a tots els àmbits i totes les edats", i que permetin assolir els tres grans objectius marcats per Esquerra per a la propera dècada: "fer de Rubí una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi".

Les cinc gran propostes d'ERC

El primer gran projecte que proposa Esquerra Republicana és la transformació de la zona del Vapor Nou, per fer que generi "una nova centralitat ciutadana que connecti totes dues bandes de la ciutat". Per assolir l'objectiu, els republicans proposen adquirir l'edifici del Vapor Nou i les naus industrials que formen part del conjunt arquitectònic, prèvia finalització del Pla d'Equipaments i la definició d'un Pla d'Usos per al nou espai.

El segon gran eix passa per la gestió de la mobilitat, considerant que és necessari un nou model, ja que l'actual és "insostenible ambientalment però també econòmicament per les persones que depenen del cotxe". Així, ERC proposa desenvolupar un Pla de Mobilitat de la ciutat concretant les accions i dotant-les de pressupost, i aconseguir fer de Rubí una ciutat de baixes emissions.

Respecte a la millora de l'espai públic, la tercera de les grans propostes per al Pla d'Acció de Ciutat, ERC defensa que ha de tenir "les condicions necessàries per a que Rubí es pugui considerar una ciutat agradable, neta i endreçada"; i que per això s'ha de "prioritzar l'espai públic i transformar-lo amb criteris de sostenibilitat i verd urbà". Entre d'altres propostes, els republicans volen que s'estableixin rutes que connectin els espais verds i de lleure a l'aire lliure entre la zona urbana i periurbana, crear un Corredor Verd o redactar un pla d'accessibilitat municipal i d'adaptació dels espais de lleure públic.

Una quarta proposta passa per "preservar i reforçar la nostra indústria, atenent les necessitats actuals, i avançant-nos a les necessitats futures", i consideren "més necessari que mai un projecte de comerç local i innovador" que consolidi el potent teixit comercial de la ciutat. Així, les propostes d'ERC són la instauració de l'APEU (Àrea de Promoció Econòmica i Urbana) i engegar de nou el Consell de Comerç de la ciutat.

Finalment, el cinquè gran projecte d'ERC és en relació a la seguretat i el civisme. La formació republicana es planteja si Rubí és una ciutat "incívica i insegura" o si bé "l'incivisme i el comportament d'uns pocs i la inacció del govern marquen la imatge de la ciutat". Amb tot, les propostes passen per actualitzar les normatives vigents i aplicar les sancions reglamentàries, a més de la realització de campanyes de conscienciació cívica i la convivència.