L'economista Ramon Franquesa explica el sistema de la motxilla austríaca als pensionistes de Rubí

Franquesa ha defensat els sistema de pensions públic, ja que assegura que "els fons privats són un sistema per saquejar i robar a la gent"

L'economista Ramon Franquesa ha assistit a l'assemblea de pensionsites de Rubí
L'economista Ramon Franquesa ha assistit a l'assemblea de pensionsites de Rubí | Cedida
Redacció
20 de novembre del 2019
Aquest dimarts, com cada setmana, el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes s'ha tornat a concentrar davant de l'Ajuntament de Rubí. En aquesta ocasió, la reunió reivindicativa ha comptat amb la presència de l'economista Ramon Franquesa, que a més és professor de la Universitat de Barcelona i membre de la Coordinadora estatal per la defensa de les pensions (COESPE).

Franquesa ha fet un reconeixement a totes les persones que lluiten per les pensions i ha remarcat la importància dels moviments socials per canviar les injustícies: "l'esforç de tantes persones ha servit perquè el projecte que tenien de destrucció del sistema públic de pensions en aquest país l'hagin hagut d'aturar i que, per tant, la força l'hem desplegat per la nostre capacitat d'organització". Tot i que afirma que no és una batalla guanyada, "anem fent passes endavant".

En aquest sentit ha parlat de la motxilla austríaca, el nou sistema que consisteix en el fet que els treballadors cotitzin una part al sistema públic i una altra a un fons privat. Per Franquesa, "els fons privats són un sistema per saquejar i robar a la gent i no són cap garantia". Assegura que la garantia és l'administració pública i, per tant, "cal defensant aquesta acció".

L'activista també ha alertat que ara, amb el nou govern, voldran devaluar les pensions a poc a poc, així com la resta de serveis socials, i que és molt important que tothom estigui molt atent, especialment les entitats socials, per encara aquesta situació.

El centenar de persones que han assistit a la concentració d'aquest dimarts han fet un minut de silenci per la mort de Ramón Santana, membre de Terrassa per les Pensions Dignes.