La gran acció de la Setmana de la Prevenció de Residus a Rubí atrau centenars de rubinencs

Diverses entitats, associacions i escoles participen en l'acció que dona el tret de sortida a totes les activitats de la Setmana

Centenars de rubinencs van passar per La gran acció
Centenars de rubinencs van passar per La gran acció | Localpres
20 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:06h
Aquest dissabte s'ha celebrat la primera de les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Rubí, La gran acció, que ha comptat amb la participació de diverses entitats i del Servei Educatiu de Residus de l'Ajuntament de Rubí.

Cinc escoles - el Mossèn Cinto Verdaguer, la Pau Casals, la Schola, el 25 de setembre i el Rivo Rubeo - van instal·lar les seves paradetes de roba i objectes de segona mà, promovent la reutilització i, alhora, aconseguint fons per a diverses activitats previstes a les escoles. També hi van participar l'Associació Cultural del carrer Sant Jaume i la Colla de Geganters de Rubí.
 

Per altra banda, des del Servei Educatiu de Residus es van muntar diversos espais que volien ser una mostra de tots els serveis que ofereix l'Ajuntament: la Trocalleria, el Dimecres Manetes, una exposició sobre la quantitat de plàstics que fem servir en la vida quotidiana, un espai infantil que convertia els estris de cuina en instruments musicals, i un punt informatiu de repartiment de contenidors i bosses per a la resta orgànica. El Mercat Municipal també hi va col·laborar, oferint un taller de reaprofitament alimentari.

Finalment, l'Associació APDIR va repartir, al llarg del matí - esgotant existències en molt poc temps - 200 clakis per al reciclatge de l'oli usat.

L'empresa SOREA també va instal·lar un punt informatiu sobre el malbaratament i la contaminació de l'aigua, a més d'un joc infantil en què nens i nenes havien de destriar boles de colors i col·locar-les al contenidor corresponent.