Totes les mocions que es debatran al ple del mes de novembre

El ple també portarà a aprovació el Pla d'Ordenació de Recursos Humans i modificacions pressupostàries per valor de més de 3.000.000€

El ple de Rubí aprova les ordenances fiscals per a 2020
El ple de Rubí aprova les ordenances fiscals per a 2020 | Carla Serra
Redacció
28 de novembre del 2019
Veïns per Rubí va presentar la setmana passada una bateria de propostes per a la millora en relació al teixit associatiu de la ciutat, entre d'altres, el desenvolupament del Pla d'Equipaments o l'actualització de les dades i de les necessitats de les entitats de Rubí.

L'AUP també va anunciar, el dijous passat, que presentaria una moció d'urgència per tal que l'Ajuntament engegués una campanya informativa tan bon punt entri en funcionament l'abocador de Can Balasc, un fet que la formació creu que serà "imminent". Per altra banda, l'Alternativa també presentarà una moció per a la creació d'un Centre d'Empoderament Feminista a Rubí, tal com va explicar en un comunicat emès el passat 25 de novembre.

Per la seva banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana tenia dues mocions sobre la taula: una sobre Ràdio Rubí, que finalment es retirarà de l'ordre del dia; i una altra en representació del Jovent Republicà, que va denunciar una agressió patida la darrera nit de la campanya electoral, amb un text "pel respecte dels drets democràtics i polítics en períodes electorals".

El grup municipal d'En Comú Podem proposarà al ple que l'Ajuntament de Rubí s'adhereixi a la xarxa de memòria i prevenció del feixisme Mai Més, un projecte que té com a objectiu fonamental "recuperar els valors republicans, defensar la memòria dels deportats espanyols i catalans i sensibilitzar perquè mai més es produeixin situacions semblants".

Ciutadans presentarà dues propostes en aquest ple: per una banda, la de creació d'una Xarxa de Protecció dels Animals Domèstics, que inclou un llistat de mesures com ara el control i seguiment del cens o la disminució dels costos per a particulars a l'hora d'adoptar un animal; i per altra banda, una moció que defensa la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l'accés a la pensió de viduetat.

Es preveu que en els assumptes urgents s'aprovi una declaració institucional de suport a la plantilla de l'empresa Continental.

Noves modificacions pressupostàries per valor de 3.000.000€

Pel què fa a la primera part del ple, en destaquen la renovació dels membres del Consell Assessor de l'OED Rubí, la formalització de convenis i posteriors addendes de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'aprovació definitiva del reglament del Consell de Salut Pública, un cop resoltes les al·legacions, i l'aprovació dels projectes per substituir la gespa del camp de la U.E. Rubí i per la reparació i adequació de dues zones de polígons industrials.

El punt més destacat, però, serà l'aprovació del Pla d'Ordenació de Recursos Humans, després d'haver-lo retirat de l'ordre del dia en el ple del passat mes d'octubre.

Novament hi ha modificacions pressupostàries, en aquest cas per valor de 3.169.000€, que van a parar en gran part - gairebé 2.400.000€ - a la 2a fase de la millora del Casino i a la repavimentació dels polígons (sectors Q1 i Q3). Més de la meitat d'aquests diners es treuen del què s'havia reservat pel projecte del Parc de Ca n'Oriol, però també d'altres projectes desscartats o romanents, com els Antics Cinemes o la reforma de la Plaça de la Constitució.