El comitè d'empresa de Continental a Rubí alerta que la pèrdua dels 760 llocs de treball tindrà un gran impacte social

Els sindicats i la patronal s'emplacen a una negociació que durarà, com a mínim, sis mesos

Membres del Comitè d'Empresa de la Continental, minuts abans de la reunió a l'ajuntament
Membres del Comitè d'Empresa de la Continental, minuts abans de la reunió a l'ajuntament | Carla Serra
Redacció
22 de novembre del 2019
Després que ahir es fes públic que l'empresa Continental podria plantejar-se la venda de la planta de Rubí, que deixaria en dubte els llocs de treball de 760 persones, l'Ajuntament va convocar una Junta de Portaveus extraordinària i va convidar el Comitè d'Empresa a assistir-hi per abordar la problemàtica conjuntament.

La presidenta del Comitè d'Empresa, Núria Requena, ha explicat abans d'entrar a la reunió com està la situació actualment. El Comitè s'està reunint amb els seus assessors, i des de l'empresa els han anunciat que començaran un període de negociació de sis mesos, que "ja veurem si qüestionem que és necessari que s'ampliï", ha explicat la presidenta. "L'únic que volem és aconseguir les millors condicions per als nostres llocs de treball, a més de la seva conservació", ha afegit.

La informació proporcionada per la direcció de Continental és que estan en un procés de "reestructuració de l'activitat de les plantes" que té l'empresa arreu del món, i la de la planta de Rubí és una activitat analògica, amb la qual cosa haurien de fer una inversió molt important per convertir-la en digital. "Ens justifiquen que el marge de benefici d'aquests productes és molt poc per la inversió tan gran que suposaria fer aquest canvi, i consideren més prioritari invertir en altres localitzacions, com per exemple la Xina", ha lamentat Requena.

Pel què fa a la negociació amb la patronal, la presidenta del Comitè d'Empresa assegura que "encara no tenen totes les opcions sobre la taula", però en definitiva, passarien per assumir l'activitat d'alguna de les altres divisions de Continental, o bé que hi hagués un inversor que acceptés les condicions que li posi l'empresa.

"El que veritablement ens preocupa és conservar els nostres llocs de treball, i les millors condicions per a les persones a les quals representem", ha insistit.

L'empresa, ha explicat també Requena, "funciona bé", però el problema és que els beneficis previstos per a l'any 2019 "segurament no són els que estan aconseguint, i per a ells, són pèrdues". De fet, Continental té un proveïdor molt important, BMW, i actualment estan treballant per a ells, amb la qual cosa la direcció de l'empresa ha demanat als treballadors "que continuïn treballant com fins ara per no perdre aquesta reputació guanyada".

Els treballadors de Continental han patit dos ERO, reestructuracions de plantilla i baixades salarials

Al llarg de 32 anys d'activitat, els treballadors de Continental han afrontat situacions complicades, com dos Expedients de Regulació d'Ocupació, una reestructuració de la plantilla i una baixada salarial a canvi d'un Pla de garantia de futur. "La plantilla sempre ha estat exemplar", ha recalcat la presidenta del Comitè.

Ara mateix, els treballadors continuen assistint als seus llocs de feina malgrat la incertesa. La mitjana d'edat dels treballadors de Continental és de 45 anys i són dones en un 85%.

Després de la reunió d'urgència convocada per l'Ajuntament ahir, el que esperen els treballadors de Continental - "la segona empresa més important de Rubí després de B.Braun" - és que l'Ajuntament es posi de part de la part social, i pressionar perquè es conservin els llocs de treball. "Si no és així, això tindrà un impacte social molt gran a la ciutat, i també a la comarca", ha dit Requena, ja que a la planta de Rubí hi treballen persones que venen de Badia, Barberà, Ripollet, Cerdanyola o Terrassa entre d'altres.