Els Petits Galzeran es proclamen tercers de Catalunya en sardanes de punts lliures

La competició sardanista s'ha celebrat al Pavelló Lluís Bachs del CEiEG de Girona amb motiu dels cent anys de l'entitat

Originalitat en la dansa i el vestuari dels Petits Galzeran en el Campionat de Catalunya de punts lliures
Originalitat en la dansa i el vestuari dels Petits Galzeran en el Campionat de Catalunya de punts lliures | Escola de Sardanes Flor de Neu
Redacció
25 de novembre del 2019
La colla Petits Galzaran de l'Escola de Sardanes Flor de Neu ha participat aquest diumenge al Campionat de Catalunya de Punts Lliures que s'ha celebrat al Pavelló Lluís Bachs del Girona amb motiu dels cent anys de l'entitat organitzadora, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (CEiEG).

Un total de 20 colles de les categories alevina, infantil, juvenil, gran i veterana han participat en la competició sardanista de Punts Lliures, la modalitat "més espectacular" del món de la sardana. Les colles creen passos, coreografies, formes geomètriques i combinacions visuals molt diferents de les sardanes tradicionals. És un espectacle i una exhibició de força física per part de tots els dansaires. 

La colla rubinenca, els Petits Tarragona Dansa i Escarlata de Lleida, han quedat empatats a punts en primera posició, una situació insòlita que no s'havia donat mai en aquest campionat. En la seva actuació, la colla rubinenca ha quedat tercera en la primera sardana (L’amic Homar), i primera en la segona (Batecs de poble). Aquest resultat ha fet que els rubinencs hagin empatat a punts amb les colles tarragonina i lleidatana.

Davant d'això, el jurat ha decidit els guanyadors considerant criteris com l’originalitat en l’execució de la sardana, la dificultat dels passos o el vestuari. Finalment, han entregat el primer premi a la colla Escarlata, el segon als Petits Tarragona Dansa i el tercer als Petits Galzaran, amb una diferència de poques dècimes entre les tres colles de la categoria. 

A més d’aquest tercer lloc en el campionat de Catalunya de Punts Lliures, la colla Petits Galzeran també es va endur la tercera posició del Campionat de Catalunya, així com la primera posició del campionat territorial de les comarques barcelonines.