Quines són les propostes d'aquest cap de setmana a Rubí?

Aquest cap de setmana dona el tret de sortida al Nadal amb l'inici del darrer mes de l'any

Algunes de les activitats del cap de setmana a Rubí
Algunes de les activitats del cap de setmana a Rubí | Rubitv.cat
Redacció
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:43h
Divendres 29 de novembre

Coincidint amb el Black Friday, el grup Fridays for Future ha convocat una concentració per rebutjar el "consumisme massiu", a les 13.30 h a la plaça de la Nova Estació.

A les 18 h Rubí donarà el tret de sortida al Nadal amb la tradicional encesa de llums. Primer hi haurà una xocolatada a la plaça Doctor Guardiet i des d'allà sortirà la cercavila que es dirigirà a l'Ajuntament per presenciar l'acte central de la festa. 

Una hora més tard, l'Ateneu acollirà la conferència Possibilitats de vida extraterrestre, organitzada per l'Associació d'Amics de l'Astronomia de Rubí, a les 20 h la banda rubinenca Muddy Wine & David Giorcelli tocarà al Cafè Pàmpol i a les 21 h tindrà lloc l'activitat Contacontes per adults a càrrec de La Yeni al CRAC. 

Dissabte 30 de novembre 

De bon matí, a les 9 h, la plaça Onze de Setembre acollirà una sessió de taitxí a càrrec de Pere Bel. Més tard, a partir de les 10 h, el barri de Les Torres oferirà una jornada participativa farcida d'activitats per celebrar el Dia Universal dels Drets de la Infància. 

A partir de les 10.45 h l'institut l'Estatut acollirà diverses activitats solidaries per la Marató de TV3. Una hora més tard, a tindrà lloc un taller de tècniques artesanals per a infants a partir de 12 anys i l'hora del conte en anglès Little British Chef per a infants d'1 a 7 anys, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. 

També a les 11 h, la ciutadania pot participar en la 19a edició del Dia de l'arbre autòcton, plantant arbres a Sant Jordi Park, a les 11.15 h l'institut La Serreta acollirà un taller solidari de castells i els infants de 5 a 6 anys podran participar en l'activitat Beebot Slalom per aprendre a programar un robot, a les 11.30 h a l'Ateneu. 

A les 12 h La Mesa de Catalunya ha organitzat un homenatge a les víctimes del franquisme a Rubí, a les 12 h a la Rambla del Ferrocarril, davant l'estació dels FGC. 

Ja a la tarda la plaça Pep Rovira acollirà una batalla de galls i gallines participativa, a les 17.30 h, i mitja hora més tard el Centre Excursionista de Rubí celebrarà el seu 70è aniversari a La Sala.

A les 20 h, Xavi Castillo pujarà a l'escenari de l'Ateneu acompanyat per un pianista i un bateria per oferir un concert de jazz, mentre que a l'Espai l'Aurora serà el grup Martínez l'encarregat d'entretenir al públic. 

Finalment el CRAC acollirà un conjunt d'activitats: la presentació del col·lectiu egarenc Furia Desviada, un espai no mixta LGTB (20 h ), un recital poètic amb microfòn obert (21 h) i la primera Kafeta només per dones amb PDs i moltes sorpreses (22 h)

Diumenge 1 de desembre 

A les 11 h començaran les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, a la plaça Doctor Guardiet. 

A les 17 h hi haurà jocs d'escacs i partides de botifarra al CRAC i a les 19 h La Sala acollirà l'obra de teatre Mariana Pineda de Federico García Lorca.