Rubí es mou contra la violència masclista

L'acte central del programa al voltant del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista, ha comptat amb la lectura del manifest a càrrec de set dones de la ciutat

Durant l'acte central del 25N s'han aixecat pancartes reivindicatives
Durant l'acte central del 25N s'han aixecat pancartes reivindicatives | Malena Manobens
Redacció
26 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:56h


La ciutat de Rubí ha acollit un conjunt d'activitats organitzades per l'Ajuntament, partits polítics i col·lectius de la ciutat per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Sota el lema Ser lliure és no tenir por, totes les activitats han estat enfocades a la sensibilització i la denúncia amb l’objectiu de construir un model de convivència igualitari que freni la violència masclista.

A través de xerrades com la de Nerea Barboja, actuacions com No solo duelen los golpes, tallers o performances que han tingut lloc a la ciutat al llarg dels últims 15 dies, les protagonistes han volgut denunciar la violència que pateixen moltes dones. 

A banda de totes aquestes activitats, aquest dilluns 25 de novembre s'han reunit un centenar de persones a la plaça Doctor Guardient per rebutjar la violència masclista en el que ha estat l'acte central del programa d'activitats. Durant l'acte, Joves del Pinar, membres del Grup d'Ajuda Mútua i del Consell de la Gent Gran han llegit el manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. En finalitzar, han aixecat cartolines amb lemes feministes com ara Canviem els rols i canviarem el món o No quiero ser valiente en la calle, quiero ser libre.

La commemoració s'ha tancat amb una actuació musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música Pere Burés, la lectura del poema Me niego a perder los sueños, a càrrec de la seva autora, Chaima Farzouz, i una xocolatada. 

Més tard, al voltant de 150 rubinenques i rubinencs han participat en una Marxa de Torxes organitzada per l'Assemblea Feminista La Indómita. El Rubí Forma ha estat el punt de trobada, on membres de l'assemblea han llegit el seu manifest. Des d'allà ha arrencat la manifestació que ha recorregut els carrers de la ciutat sota els crits de Vives ens volem, ni una més i No és no i sinó és violació.

La marxa ha finalitzat a la plaça Doctor Guardiet on ha tingut lloc una performance en record a totes aquelles dones assassinades durant el 2019.