Rubí commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Les activitats tindran lloc diumenge 1 de desembre a partir de les 11 h a la plaça del Doctor Guardiet

Una noia entra amb cadira de rodes en un establiment
Una noia entra amb cadira de rodes en un establiment | ACN
Redacció
27 de novembre del 2019
La ciutat de Rubí acollirà el proper diumenge 1 de desembre la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que és el dia 3 de desembre. L'Ajuntament, juntament amb diverses entitats i serveis de la ciutat, han organitzat un programa d'activitats sota el lema Així és com vull que em tractis!

L'acte central de la programació tindrà lloc a partir de les 11 h a la plaça del Doctor Guardiet, on hi haurà tallers, jocs de sensibilització, exhibicions a càrrec d’entitats de cultura locals i parades informatives a càrrec de les mateixes entitats, així com de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional. A més, a les 13 h, l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés oferirà una actuació.

De totes les activitats, però, destaca l’exposició La sabata de l’altr@, realitzada per l’Escola d’Art i Disseny edRa amb la col·laboració de membres dels col·lectius i serveis de l’àmbit. En el marc d’uns tallers previs, els participants van elaborar sabates de fang que simbolitzaven l’empatia necessària a l’hora de tractar les persones amb discapacitat. Entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè edRa la reproduís en gran format. La sabata es podrà veure a la plaça del Doctor Guardiet al costat de la resta de peces originals i de tot un seguit de plafons on s’explicarà el seu procés d’elaboració. Les seves grans dimensions permetran que la gent s’hi pugui ficar dins per fer-se fotos i, d’aquesta manera, doni suport simbòlic a les persones amb diversitat funcional.

A banda d’aquestes peces, també es podran admirar durant la jornada les escultures realitzades per persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro en el marc d’uns tallers dirigits per l’artista rubinenc Pep Borràs.

Per tancar la jornada matinal, a les 13.30 h tindrà lloc la lectura del manifest reivindicatiu elaborat per les entitats i serveis participants en la jornada: APDIR, l’AMPA del Centre Especial d’Educació de Ca n’Oriol, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, Rubí TEA, l’ONCE, el Club Esportiu Horitzó 1994, el Servei de Rehabilitació Comunitària, Font del Ferro, DAPSI Rubí i la Llar Ca n’Alzamora.

Totes aquelles persones que hagin assistit a les activitats podran participar en el tastet de fideuada a les 14 h. Cal adquirir prèviament un tiquet a la mateixa plaça.

Finalment, el mateix 3 de desembre, Dia de les Persones amb Diversitat Funcional, La Sala acollirà a les 19 h la representació de l'obra Aquí no paga ni Déu, a càrrec de l’entitat d’integració social i laboral Femarec. Es tracta d’una comèdia àcida original de Dario Fo però adaptada per primera vegada en format musical. L’accés a l’obra és gratuït.