Els ajuntaments de Barberà i Ullastrell condemnen les agressions sexuals del professor de gralla

Les dues administracions del Vallès Occidental s'han posat a disposició de les víctimes

Regidora de Feminismes d'Ullastrell, Mercè Rodó.
Regidora de Feminismes d'Ullastrell, Mercè Rodó. | ACN
LaTorre
27 de novembre del 2019
L'endemà de conèixer les investigacions de dos jutjats a un professor de gralla al Vallès Occidental, els ajuntaments dels municipis que de moment s'han vist afectats -Barberà del Vallès i Ullastrell- han condemnat els fets i s'han posat a disposició de les víctimes. Ambdues administracions locals han fet públics comunicats on expressen el seu total rebuig a qualsevol agressió sexual o violència de gènere.

En concret, des d'Ullastrell s'afirma que s'han posat "tots els serveis i recursos a disposició de les persones agredides i abusades per tal d’acompanyar-les, a elles i les seves famílies, tant psico-emocionalment com jurídicament". De fet, aquest ajuntament vallesà s'ha personat a la causa com acusació popular en el procés judicial i s’ha habilitat un correu electrònic afectats.gralles@gmail.com on es poden dirigir altres persones afectades o que tinguin informació del cas.

Per la seva banda, l'ajuntament de Barberà, ha mostrat "la total i absoluta solidaritat amb aquesta veïna pels fets denunciats" i asseguren que el consistori no coneixia els fets ocorreguts però s'han posat "en total disposició de la dona afectada, així com de qualsevol persona que hagi patit la mateixa situació" per donar tot el suport necessari.

Agressions sexuals durant 20 anys

Dos jutjats investiguen un home que feia classes de gralla al Vallès per abusos i agressions sexuals a menors després que una dona hagai denunciat recentment que l'home l'havia violat tres vegades quan li impartia classes de gralla en una colla de Barberà del Vallès. A principis d'any, la mateixa dona va descobrir que l'acusat era professor de gralla a Ullastrell i va alertar l'Ajuntament. La investigació ha destapat més casos i de moment, hi ha deu denúncies més contra l'home. En concret, l'acusen d'haver comès abusos o agressions durant els últims 20 anys en diverses colles de cultura popular i tradicional de la comarca.

L'advocada especialista en violència de gènere i assessora de l'Ajuntament d'Ullastrell, Carla Vall, ha explicat que quan fets com aquests ocorren en grups humans petits, com podria ser una colla de grallers o un poble com Ullastrell, "és encara més difícil trencar el mur del silenci, perquè tothom es coneix, tothom pensa que aquesta persona que té un carisma especial és impossible que ho hagi fet, sinó que és la víctima que no ho ha entès".