Crida a la ciutadania per col·laborar en la recollida de joguines per l'ASAV i l'Associació Compartir

Les joguines per l'ASAV s'han de portar a la Deixalleria Municipal abans del 20 de desembre i aquelles que siguin per l'Associació Compartir s'han de dur els dies 5 i 10 de desembre a la plaça Catalunya

La ciutadania pot portar totes aquelles joguines que estiguin en bon estat
La ciutadania pot portar totes aquelles joguines que estiguin en bon estat | Ajuntament de Rubí
Redacció
27 de novembre del 2019
Coincidint amb l'època nadalenca, l'Ajuntament de Rubí fa una crida a la ciutadania a reutilitzar joguines i donar-les a aquelles associacions que treballen per a infants i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Les joguines que es poden aportar a aquesta campanya solidària han d’estar en bon estat, no ser bèl·liques ni sexistes. Jocs de construcció, trencaclosques, bicicletes i patinets, instruments musicals, ninots, contes i jocs de taula en són alguns exemples. Tots aquests objectes s’han de portar a la Deixalleria Municipal, ja sigui a la de Cova Solera o a les diferents parades de la deixalleria mòbil, fins al 20 de desembre. Tot el material recopilat es destinarà a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), que posteriorment lliura a aquelles famílies amb infants i que tenen pocs recursos. 

D'altra banda, l'alumnat del Pla de Transició al Treball de Rubí del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, inclòs al Programa de Formació i Inserció, també promou una recollida de joguines, en aquest cas destinades a l’Associació Compartir-Grup Social Marista.

L’acció solidària tindrà lloc els dies 5 i 10 de desembre a la plaça Catalunya. Les persones que vulguin donar alguna joguina en bon estat la podran portar durant aquests dies a la parada habilitada, entre les 10 h i les 13 h.

Amb aquesta acció no només es col·labora en una causa solidària, sinó que, a més, s’evita la generació de residus, donant un segon ús a les joguines. Per tant, totes aquelles joguines trencades o en mal estat també s’han de dipositar a la Deixalleria Municipal, on fan el tractament adequat d’aquest tipus de residus.