El ple aprova el Pla d'Ordenació de Recursos Humans

Cinc mocions s'aproven per acord de tots els grups, una es retira, i dues son rebutjades

El ple municipal del mes de novembre
El ple municipal del mes de novembre | Carla Serra
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:57h
El ple municipal del mes de novembre ha aprovat per unanimitat el Pla d'Ordenació de Recursos Humans, un document que ha estat fruit del consens entre els sindicats i l'Ajuntament, i que permetrà resoldre "una demanda històrica" i organitzar la plantilla municipal en els propers anys, tal com ha explicat el regidor de Recursos Humans, Moisés Rodríguez.

Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta, celebrant que hagi estat fruit del consens entre l'Ajuntament i els sindicats, i demanant que un cop s'ha desencallat aquesta fase, es pugui avançar en la consolidació de la plantilla municipal, que també s'ha de fer en procés de negociació amb els representants sindicals.

Debat per les modificacions pressupostàries

El punt de la part resolutiva que ha generat un petit debat han estat, novament, les modificacions pressupostàries, per valor de més de 3 milions d'euros, i que es donaran de baixa de diversos projectes, com per exemple la Llei de Barris, els Antics Cinemes, la plaça de la Constitució o partides destinades a la millora de la via pública i espais verds, elements de transport o a un programa de recursos humans.

La regidora d'Hisenda i Serveis Econòmics, Carmen Cebrián, ha aclarit que es tracta de crèdits no compromesos, i que en cap cas es perdran els diners que es destinin al projecte de reforma del Casino encara que no s'executi tot el crèdit abans d'acabar l'any 2019.

Cinc mocions aprovades per Junta de Portaveus

De les vuit mocions que es presentaven inicialment, cinc han estat aprovades per acord de tots els grups municipals: la de suport a les entitats (VR) la creació del Centre d'Empoderament Feminista (AUP), la de suport al Jovent Republicà per l'agressió patida durant la campanya electoral (ERC), la de l'equiparació de drets per les parelles de fet en el cobrament de la pensió de viduetat (Cs) i l'adhesió de Rubí a la xarxa de prevenció del feixisme Mai Més (ECP).

També s'ha aprovat per unanimitat, com es va acordar el divendres passat, un text de suport a la plantilla de l'empresa Continental.

Per contra, les mocions per a la creació d'una Xarxa de protecció dels animals domèstics, proposada per Cs; i el text per la transparència i la informació davant l'obertura imminent de l'abocador de Can Balasc, de l'AUP; han quedat rebutjades.

La moció d'ERC sobre Ràdio Rubí s'ha retirat de l'ordre del dia a petició del grup proposant.