El govern tomba la moció per informar la ciutadania sobre l'abocador de Can Balasc

El regidor de Medi Ambient argumenta que això suposaria que el Consistori fos "parcial"

El govern municipal tomba la moció per informar sobre l'abocador de Can Balasc
El govern municipal tomba la moció per informar sobre l'abocador de Can Balasc | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
29 de novembre del 2019
Actualitzat el 02 de desembre a les 15:54h


El ple municipal d'ahir va tombar una moció presentada per l'AUP en què demanava que l'Ajuntament de Rubí realitzés una campanya informativa sobre la possible obertura de l'abocador de Can Balasc, que la formació alternativa creu que serà "imminent", com va explicar la seva portaveu, Betlem Cañizar.

Tota l'oposició va votar a favor de la moció, amb crítiques al govern per "manca de voluntat política i transparència", especialment, i l'exigència que, si Can Balasc ha d'obrir, ho faci dins de la més estricta legalitat. Tots els grups també van aprofitar per lloar la tasca de la Plataforma Rubí Sense Abocadors al llarg de tots aquests anys.

El govern, però, a través del seu regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, va acusar l'AUP de fer "partidisme" amb la qüestió, i va explicar la raó per la qual el Consistori no podia dur a terme una campanya informativa, a més de defensar-se de les acusacions de manca de transparència i recordar que l'Ajuntament té les competències limitades en aquesta qüestió; i finalment va assegurar que tots els controls que es demanen a la moció "es faran".

La Plataforma, per la seva banda, va demanar al torn d'intervencions del públic que es lluités per impedir l'obertura de l'abocador, "anant a judici", si calgués.