Desembre porta el fred encara que acompanyat de sol

Comença la setmana amb temperatures baixes

NacióDigital
02 de desembre del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya aquest dilluns, el primer de desembre, al llarg de la jornada hi haurà intervals de núvols al terç sud, essent més abundants de matinada. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat. A banda, a ponent hi haurà estrats baixos que deixaran el cel molt ennuvolat, si bé tendiran a minvar al centre de la jornada. A la resta del país el cel estarà serè o poc ennuvolat.

De matinada són probables alguns ruixats dispersos i febles al terç sud. S'acumularan quantitats minses o localment poc abundants. A banda, al llarg del dia s'esperen algunes precipitacions febles, intermitents i minses a cotes mitjanes i elevades del vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà de 1.200 a 900 metres.

La temperatura serà entre lleugerament i moderadament més baixa, tant la mínima com la màxima. Els valors mínims es mouran entre -2 i 3 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre 6 i 11 ºC al litoral. Per la seva banda, els valors màxims oscil·laran entre 7 i 12 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 9 i 14 ºC a la depressió Central, i entre 12 i 17 ºC a la resta del territori.