El barri de Les Torres dona a conèixer les conclusions del projecte «Conviure a les comunitats de Les Torres»

L'activitat ha tingut lloc en el marc de la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància

Mitjançant uns plafons informatius la ciutadania ha pogut conèixer les conclusions del projecte
Mitjançant uns plafons informatius la ciutadania ha pogut conèixer les conclusions del projecte | Ajuntament de Rubí
Redacció
04 de desembre del 2019
El barri de Les Torres va acollir el passat dissabte una jornada participativa emmarcada en la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància, que es commemora el 20 de novembre, en què els infants van poder gaudir de tallers de cuina saludable, maquillatge de fantasia i matemàtiques. També hi havia menjar, música i balls típics del Senegal aportats per l’Associació Mandegane, i amb un mercat de segona mà promogut pel mateix veïnat.

Aprofitant la celebració de les activitats del Dia Universal dels Drets de la Infància, els veïns i veïnes del barri van poder conèixer les conclusions del projecte municipal Conviure a les comunitats de Les Torres, del qual han estat partícips. Els propis integrants del grup motor han estat els responsables d’explicar la iniciativa a les persones que s’hi acostaven amb el suport d’uns plafons informatius. A més, s’ha muntat un photocall on la gent del barri podia fer-se fotos que després s’enganxaven en un panell i s’enllaçaven amb fils de llana, amb la intenció de fer visibles les connexions entre persones.

El projecte Conviure a les comunitats de Les Torres, impulsat per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, consisteix a elaborar una guia que faciliti eines per a la prevenció i millora de la convivència dels barris de la ciutat des d'una perspectiva comunitària en què el mateix veïnat participi en la diagnosi de la situació i la proposta de solucions.

D'aquest treball ha sorgit la proposta d’establir un procés de benvinguda adreçat als nous residents, en què siguin els veïns i veïnes els encarregats de l’acollida, així com l’edició d’algun tipus de material que serveixi com a carta de presentació del barri per a aquestes persones nouvingudes, amb informació essencial sobre Les Torres i una explicació gràfica de les normes bàsiques de convivència de les comunitats.

Aquest projecte s'ha iniciat de manera pilot a Les Torres amb la intenció que, si els resultats eren bons, es pogués implementar a la resta de barris de la ciutat.