El mural de l'Institut J.V.Foix, finalista al concurs «Pinta la Marató» de TV3

Alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO han fet un mural titulat "On tot comença, la diferència neix i la ciència contribueix" plasmant la seva visió sobre les malalties minoritàries

El mural titulat 'On tot comença, la diferència neix i la ciència contribueix'
El mural titulat 'On tot comença, la diferència neix i la ciència contribueix' | J.V.Foix
Redacció
03 de desembre del 2019
Cada nova edició de La Marató de TV3 va precedida d'una potent campanya de difusió per donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre les malalties minoritàries que seran objecte del programa. Aquesta campanya també fomenta la participació dels joves entre 12 i 16 anys amb el concurs Pinta la Marató, tot plasmant en un mural la seva particular visió sobre la malaltia tractada. 

Un dels centres educatius que s'ha presentat al concurs és l'Institut J.V. Foix de Rubí. Els alumnes de 4t d'ESO amb la col·laboració d'alguns alumnes de 2n i 3r a l'optativa de dibuix van confeccionar un mural sota el títol On tot comença, la diferència neix i la ciència contribueix. El dibuix ha quedat entre els 8 finalistes i pròximament anunciaran la posició final.

L'escrit que acompanya el mural dels alumnes del J.V. Foix és el següent: "El nostre cos és una màquina perfecta, però a vegades algun gen surt alterat i això fa que aquest neixi amb alguna anomalia. El dibuix mostra una neurona i l’ADN desglossat en colors per marcar les quatre bases nitrogenades. També representa la cèl·lula eucariota amb els seus orgànuls cel·lulars. Tot conclou amb un embrió que ja es desenvolupa alterat com les flors deformades que l’envolten demanant ajuda a la investigació científica".
 

Els alumens de l'Institut J.V.Foix pintant el mural Foto: J.V.Foix