Polèmica pel canvi d'ubicació del club de lectura Veus de Dona per la xerrada del Dia de la Constitució

En pocs dies s'han produït tres incidències en equipaments culturals de la ciutat

El col·lectiu Veus de Dona protesta pel canvi d'espai d'última hora de la seva activitat
El col·lectiu Veus de Dona protesta pel canvi d'espai d'última hora de la seva activitat | Marta Casas
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat el 05 de desembre a les 18:21h
Ahir a la tarda es va celebrar a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler la conferència commemorativa del Dia de la Constitució espanyola, tal com havia anunciat l'Ajuntament dilluns al migdia. Un acte que s'ha celebrat cada any des de 2016 envoltat de polèmica, i enguany no ha estat diferent, tot i que per un motiu força diferent al dels anys anteriors, ja que aquest cop no van ser les forces independentistes o sobiranistes qui van fer un boicot a l'acte, sinó que va ser un altre col·lectiu el que va protestar... per un "boicot" a l'acte que tenien previst al lloc on es va celebrar la xerrada.

Una trentena de persones, membres del club de lectura Veus de Dona, es van plantar a les portes de l'auditori de la biblioteca minuts abans d'iniciar-se la conferència, ja que tenien reservat l'espai des de feia setmanes per a la seva activitat habitual, i també per preparar la trobada de clubs de lectura que es farà el proper dimecres a la biblioteca de Rubí. Fa pocs dies, però, els van comunicar que no podrien fer el club de lectura a l'auditori, ja que des d'Alcaldia s'havia demanat fer la conferència al mateix dia i hora que elles havien reservat l'espai de l'equipament.

Com va explicar Graci Pérez, conductora del club de lectura, tenien la intenció de realitzar la seva activitat al vestíbul per part de fer visible que els havien negat l'accés a un espai per fer-hi un acte que no tenia reserva prèvia, i va recordar que "la biblioteca és del poble, i no dels polítics". Finalment, però, van accedir a realitzar la sessió del club de lectura a la Sala d'Exposicions.

Els tècnics municipals i el director de la Biblioteca van encarregar-se d'atendre les protestes de les membres del club de lectura, i van explicar tant a Veus de Dona com als mitjans que s'havia intentat oferir una data alternativa per tal de fer la xerrada del Dia de la Constitució, però que per "qüestions d'agenda" no havia estat possible.
 

Tres incidents en pocs dies en equipaments culturals

Aquesta incidència amb el col·lectiu Veus de Dona és la tercera que es produeix en pocs dies a Rubí en relació als equipaments culturals. Divendres passat, La Sala havia d'acollir la projecció de la pel·lícula Green Book, però alguns assistents que s'hi van acostar sense saber que l'Ajuntamenr havia fet un canvi a la programació, es van trobar que hi havia un concert d'Amaral en el seu lloc.

Un concert que no ha estat exempt de polèmica, tampoc, ja que no va arribar a aparèixer anunciat a la web municipal i només se'n va fer difusió per Facebook i Twitter, amb dues publicacions: una per anunciar el concert i convidar a aconseguir entradres gratuïtes enviant un mail a l'Ajuntament, i un altre, tres hores després, per anunciar que les invitacions s'havien exhaurit.



La Cadena Ser, però, sí que va fer difusió de l'esdeveniment una setmana abans del concert.

Per altra banda, dissabte l'Associació Jazz Rubí no va poder celebrar el concert que tenia previst a l'Ateneu, el dissabte 30 de novembre a les 20h, perquè ningú de l'Ajuntament es va presentar a obrir l'equipament a l'hora prevista.

Tant el públic com els músics - el contrabaix Xavi Castillo, el pianista xipriota Christos Yerolasitis i el bateria Joan Casares - van estar-se més de vint minuts esperant a la porta de l'Ateneu, però tal com ha explicat l'Associació Jazz Rubí, per "un error en la contractació dels servei de consergeria" va obligar a suspendre el concert pequè no van poder accedir a l'equipament.