L’Ateneu acull l'espectacle «Coses de la vida: a ritme de bolero» per commemorar l'any Teresa Pàmies

El concert amb la veu de Celeste Alías i la guitarra de Dani Pérez tindrà lloc dimecres 11 de desembre a les 19.30 h

La cantant Celeste Alías
La cantant Celeste Alías | Generalitat de Catalunya
Redacció
10 de desembre del 2019
El passat 13 de març es va inaugurar l’Any Teresa Pàmies amb motiu del centenari del seu naixement. Pàmies, escriptora i periodista, va ser una dona que des de molt jove va combregar amb les idees marxistes. La Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi el 1984, i també va ser Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2001 i Premi Manuel Vázquez Montalbán el 2006.

A Rubí, l’efemèride es va commemorar amb l’exposició Teresa Pàmies entre els mesos de setembre i octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, i ara l'Ateneu acull l’espectacle Coses de la vida: a ritme de bolero. Aquest tindrà lloc demà, dimecres 11 de desembre, a partir de les 19.30 h, i combina música i rapsòdia.

Durant deu anys, l’autora lleidatana va intervenir setmanalment al programa El matí de Josep Cuní de Catalunya Ràdio comentant notícies d’actualitat. Amant com era dels boleros, Pàmies sempre en triava un per il·lustrar la seva secció. I és que pensava que, fins i tot les coses més sòrdides i desagradables, es podien explicar sense fastiguejar ni avorrir el personal.

Fruit d’aquesta col·laboració radiofònica, va sorgir el llibre Coses de la vida: a ritme de bolero i l’actual espectacle amb el mateix nom. En aquest muntatge, la veu de Celeste Alías i la guitarra de Dani Pérez posen música als boleros comentats per Teresa Pàmies, mentre que Xavier Serrano s’encarrega de reviure les seves cròniques.