Una representació molt especial per celebrar els 10 anys d'«Els Dimoniets»

El grup escènic del Casal Popular també celebra, enguany, els 95è aniversari d'"Els Pastorets"

Un any més, tornen Els Pastorets al Casal Popular
Un any més, tornen Els Pastorets al Casal Popular | Pickpocket Films
Redacció
10 de desembre del 2019
Com ja és tradició, les festes de Nadal a la ciutat arriben amb la representació d'Els Pastorets" i d'Els Dimoniets del grup escènic del Casal Popular amb la col·laboració de l'Escola de Sardanes Flor de Neu, que enguany tots dos estan de celebració. 

Els Dimoniets, la versió infantil d'Els Pastorets, celebra el seu 10è aniversari. La primera representació va tenir lloc l'any 2009 amb 25 infants d'entre 4 i 12 anys. Deu anys després, la funció comptarà amb 42 nens i nenes que pujaran a l'escenari del Casal Popular per explicar la història dels pastorets des del punt de vista dels dimoniets.

Per celebrar la primera dècada, oferiran una representació més de l'habitual i comptaran amb la participació d'una vintena de nois i noies que van actuar a Els Dimoniets alguna vegada al llarg d'aquests 10 anys de vida. "Sortiran de manera esporàdica, però podran tornar a trepitjar l'escenari i tothom que ho ha fet en algun moment podrà tornar a ser un dimoniet", així ho ha explicat Laia Borràs, autora i directora d'Els Dimoniets

A més, com a novetat han afegit dos personatges nous, dos àngels, els quals tindran la seva pròpia escena amb una nova cançó i un nou ball, i, per tal que el públic pugui sentir millor als infants, enguany s'intal·laran micròfons d'ambient. 

D'altra banda, Els Pastorets celebren 95 anys i enguany comptarà amb un nou decorat. Una altra novetat és que la música d'Els Pastorets tornarà a ser en directe, així com la d'Els Dimoniets. Alumnes i professors de l'escola municipal de música Pere Burés seran els encarregats de posar so als espectacles. 

Anar a veure aquesta obra de teatre escrita per Josep M. Folch i Torres és una tradició a la ciutat entre el públic familiar i els organitzadors s'han mostrat molt satisfets de què la ciutadania segueixi omplint el Casal Popular any rere any: "La gent sent una certa tradició que fa que hi hagi coses que es puguin repetir cada any i segueixin sent igual, i Els Pastorets és una tradició més d'aquestes festes de Nadal amb el seu missatge de la lluita entre el bé i el mal, que d'alguna manera és el que intentem tots en aquestes dates: ser una mica millors", ha explicat Montserrat Comellas, presidenta del Casal Popular. 

Les funcions d'Els Pastorets seran els dies 22, 28 i 29 de desembre i 4 de gener a les 18 h, mentre que Els Dimoniets es podrà veure el dia 11 de gener a les 12 h i a les 18 h i el 12 de gener a les 18 h. Les entrades ja estan disponibles a la pàgina web del Casal Popular.