economia

La Cambra de Terrassa basarà el seu mandat en la internacionalització i la formació per a directius

El nou equip de la Cambra vol reforçar la seva posició de representació empresarial i servei al teixit socioeconòmic de la demarcació de forma oberta i propera

per RubiTV.cat , 10 de desembre de 2019 a les 20:00 |
Reunió dels objectius de la Cambra de Terrassa. | Cedida
La Cambra de Terrassa ha presentat els eixos d’actuació que l’entitat ha fixat per a l’actual mandat. En una trobada aquest dilluns, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Ramon Talamàs, ha expressat que les principals línies estratègiques de la Cambra de Terrassa per al període 2020-2030 se centren en potenciar el seu paper de representació empresarial; fomentar la internacionalització de les empreses amb serveis de valor afegit al teixit empresarial i amb atenció especial a tots els projectes europeus de promoció empresarial.

La definició d’objectius i estratègies arriba després de la renovació del Ple de la Cambra de Terrassa, que es va constituir el passat 13 de juny. L’equip d’en Ramon Talamàs va guanyar les eleccions per àmplia majoria, però en virtut de l’acord amb la candidatura d’Eines de País, que també va concórrer al procés electoral, tres representants d’aquesta candidatura s’han integrat a l’executiu de Cambra de Terrassa.


L’apropament al territori ha permès detectar les moltes inquietuds dels alcaldes per assumptes tals com el desequilibri del model comercial a la majoria de les poblacions; la preocupació sobre com afectarà als municipis la reestructuració empresarial i la necessitat d’eines per impulsar els polígons industrials i atraure noves inversions; o el desconeixement de
com evolucionaran les grans infraestructures pendents. La Cambra de Terrassa treballarà per interconnectar les demandes de les administracions locals i la Generalitat, així com per donar respostes a les necessitats del món empresarial.


El pressupost de la Cambra de Terrassa pel 2020, després de dos anys d’equilibri econòmic i sense previsions d’ingressos per aportacions públiques, que ja ha estat aprovat, és de 2,4 milions d’euros.

Una vegada més, la Cambra de Terrassa ha reclamat que les obres de la B-40 ja iniciades,
finalitzin el 2020 per evitar encariments del projecte i defensa la prolongació d’aquesta, com a via ràpida, fins a Sabadell i posteriorment fins a Granollers, per tal d’afavorir la competitivitat del territori. Així mateix treballa activament en el marc de Fem Vallès per afavorir la connexió
ferroviària dels dos “vallesos” i de Terrassa amb el port i l’aeroport de Barcelona.

Situació política després de la sentència

La Cambra de Terrassa ha elaborat la petició per reclamar una llei d’amnistia als polítics condemnats per la sentència al Procés, que com ja va manifestar per acord de ple, considera injusta i la farà arribar als representants dels partits polítics del Congrés constituït la passada setmana. I els representants del Comitè Executiu presents a la reunió han destacat la importància que finalment es constitueixi un govern perquè es plantegin els pressupostos per al 2020 i que pugui funcionar com interlocutor de les necessitats del món empresarial i de les seves prioritats.

El President, Ramon Talamàs, ha reconegut que hi ha indicadors que evidencien un cert alentiment en les expectatives econòmiques de la demarcació i del país, però que aquest és menor de què s’anunciava i destacà la necessitat de ser prudents en aquest tema per evitar que les “sensacions” generin un clima desfavorable que acabi afectant la situació real de l’economia.

Finalment i sobre la proposta de crear una àrea metropolitana del dos “vallesos”, Ramon Talamàs ha manifestat que no té cap sentit viure d’esquena a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que el que és necessari és impulsar projectes que millorin la interrelació entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental que ara “no tenen connexió ferroviària i la viària: deixa molt a desitjar”.

 

Participació