La Plataforma Rubí Sanitat denuncia la mala gestió de la Mútua de Terrassa amb les dades personals dels pacients

Imatge d'una manifestació davant del CAP Mútua Terrassa
Imatge d'una manifestació davant del CAP Mútua Terrassa | Carla Serra
Redacció
11 de desembre del 2019
El Moviment per unes Pensions Dignes i la Plataforma Rubí Sanitat s'han tornat a reunir aquest dimarts a les portes de l'Ajuntament per reivindicar els seus drets.

Concretament, ambdues plataformes han denunciat que el CAP Mútua de Terrassa lliura als seus pacients un document en el qual demanen que es presentin a un mostrador per donar el seu consentiment per a l'ús de les seves dades personals. Aquesta gestió, segons els pensionistes "és il·legal", ja que suposa donar el consentiment que empreses privades de la Mútua de Terrassa - Fundació Assistencial Mútua de Terrassa, Fundació Vallparadís i APTIME Centre Clínic S.L., aquesta darrera dedicada a l'atenció als majors de 60 anys - puguin registrar les dades de persones per a la seva activitat, i captar nous clients de pagament per als seus serveis privatitzats.

Aquesta conclusió l'extreuen del paràgraf quart del full de consentiment, que diu que "mitjançant la firma d’aquest document dona el seu consentiment per tal de que les dades que siguin estrictament necessàries siguin cedides a la entitat en què vostè tingui concertada la prestació dels serveis medicosanitaris i socials amb l’objectiu d’accedir al pagament del cost d’assistència", i recorden que totes les dades dels pacients estan a disposició de la Seguretat Social i de l'Institut Català de la Salut i ja consentides pels serveis administratius i directament vinculats a l'assistència sanitària.

El Moviment per unes Pensions Dignes denuncia, doncs, que aquest "és un pas més en la privatització de les nostres dades i conseqüentment, d'inclinar-nos cada vegada més a la contractació d'assistències de pagament, que a curt termini repercutiran en una cada vegada més deficitària assistència de la sanitat pública", lamenten els pensionistes, que també recorden que aquestes afectacions seran "no només per les persones grans, sinó pel conjunt de la població".

Finalment, els pensionsistes volen posar en coneixement de l'Ajuntament de Rubí aquesta situació, i que el Consistori pugui iniciar les gestions oportunes davant la Mútua de Terrassa i del Servei Català de la Salut en una situació "il·legal i que enganya les persones usuàries de la sanitat pública en aquest CAP".

Properes mobilitzacions

Com ja es va anunciar fa uns dies, el Moviment per Unes Pensions Dignes de Rubí convoca una nova manifestació per divendres a la tarda, a les 18h a la plaça de l'Ajuntament, i que acabarà a l'Estació.

De cara a dissabte, els pensionistes se sumaran a la manifestació de suport a la plantilla de Continental. En aquest sentit, també estan intentant arribar a les grans empreses per tal de compartir la problemàtica de les pensions actuals i les futures.

Finalment, dilluns el Moviment es desplaçarà a Barcelona per prendre part de la manifestació que convoca la Mesa Pensionista i la Coordinadora Estatal de Pensionistes, des de l'Arc de Triomf al Parlament de Catalunya, per tal de reivindicar les competències de la Generalitat en qüestions de dependència, sanitat, educació, habitatge i pobresa energètica, entre d'altres. La sortida des de Rubí serà a les 8.45h des de l'estació dels FGC.