Energia Positiva comença a instal·lar plaques fotovoltaiques a habitatges de Rubí al gener

Els impulsors del moviment cívic oferiran una xerrada a la urbanització d'Els Avets el diumenge 15 de desembre a les 11 h

Plaques solars a al terrat de l'edifici del Bullidor
Plaques solars a al terrat de l'edifici del Bullidor | Carla Serra
11 de desembre del 2019
El projecte Energia Positiva és un moviment de compra agregada d'electricitat que va néixer d'un grup de veïns i veïnes de Can Palet de Vista Alegre, de Terrassa. La idea inicial era instal·lar plaques fotovoltaiques per lluitar contra el canvi climàtic sumant esforços entre els veïns i, d'aquesta manera, obtenir també un bon preu, però amb el pas dels mesos ha evolucionat cap a un moviment cívic i transversal d'instal·lació de plaques amb connexió a la xarxa elèctrica.

Després de sis mesos treballant en el projecte i fent xerrades per les diferents ciutats del Vallès Occidental, Diego López, un dels impulsors, ha explicat que ja són més de 200 famílies  compromeses en instal·lar plaques fotovoltaiques als seus habitatges. Les famílies són de Rubí, Terrassa, Ullastrell, Castellbisbal i Banyeres del Penedès.

Les plaques fotovoltaiques es començaran a instal·lar el mes de gener, i López ha assegurat que totes aquestes persones que han confiat en el projecte podran estalviar fins a un 70% de l'energia que consumeix l'habitatge.

A més, encara oferiran una xerrada més a Rubí abans de finalitzar l'any per seguir donant a conèixer el projecte. Aquesta tindrà lloc el pròxim diumenge, 15 de desembre, a les 11 h, en el local social de la plaça dels Ocells d'Els Avets, en el marc de l'assemblea anual de socis. López ha explicat que segueixen insistint a les famílies rubinenques "perquè Rubí té el potencial més important del Vallès Occidental i és la segona zona amb més urbanitzacions de Catalunya". A més, ha recordat que totes aquelles famílies de la ciutat que posin plaques fotovoltaiques a casa seva, es poden beneficiar d'un estalvi que ofereix l'Ajuntament del 50% del pagament de l'IBI durant 5 anys per potenciar l'estalvi del consum energètic.