S’instal·len dispositius electrònics als comerços per millorar la recollida de cartró

Amb aquest sistema es garantirà una actualització constant dels establiments que efectivament participen en el sistema de recollida

Els comerços han de deixar el cartró plegat a la façana de l’establiment sense altres residus barrejats
Els comerços han de deixar el cartró plegat a la façana de l’establiment sense altres residus barrejats | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:14h
Rubí millorarà la recollida porta a porta del paper i cartó comercial mitjançant uns dispositius electrònics (TAG) a les façanes de diversos establiments de la ciutat. Es tracta d’un instrument que permet, entre d’altres, disposar d’una base de dades actualitzada dels comerços que participen en el sistema de recollida porta a porta d’aquesta fracció i, per tant, poder-los aplicar la corresponent bonificació a la taxa de residus.

El TAG que s’està instal·lant és una peça rectangular de dimensions petites i de color blanc que s’enganxa a la façana emprant una pega especial. Aquest dispositiu permetrà als operaris que realitzen la recollida d’aquesta fracció registrar, per exemple, si hi ha alguna incidència (si hi ha presència d’impropis o si el contenidor està desbordat).

Amb aquest sistema es garantirà una actualització constant dels establiments que efectivament participen en el sistema de recollida porta a porta del cartó comercial. Així es pot comprovar ràpidament quins establiments tenen dret a la bonificació de la taxa de residus prevista per a aquest concepte i, paral·lelament, es poden evitar desbordaments incontrolats als contenidors públics per part de comerços que haurien d’utilitzar el sistema porta a porta del cartó i, en canvi, no ho fan. A més, es podrà controlar que el servei s’estigui duent a terme de forma correcta i es farà el seguiment de la separació del cartó comercial que realitzen els establiments.

Aquesta iniciativa ja s’utilitza en el marc del servei de recollida porta a porta de les cinc fraccions als polígons industrials i de l’orgànica al centre de la ciutat i ara també l’aplicarà al cartró comercial.