El teixit associatiu de la ciutat s'informa sobre el Programa de Prescripció Social i Salut

La iniciativa pretén millorar el benestar de persones amb determinats problemes de salut mitjançant alguna activitat social

La reunió informativa s'ha celebrat a l'Auditori de la biblioteca municipal
La reunió informativa s'ha celebrat a l'Auditori de la biblioteca municipal | Ajuntament de Rubí
Redacció
13 de desembre del 2019
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquesta setmana una reunió informativa sobre el Programa de Prescripció Social i Salut, impulsat per l’Ajuntament de Rubí, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. La iniciativa s'adreça al teixit associatiu i, més concretament, a persones amb determinats problemes de salut que es poden veure millorats gràcies a la pràctica d’alguna activitat social. 

Durant la trobada, presentada per la regidora de Salut Pública, Marta Oliva, s’ha explicat el projecte i tots els beneficis que comporta. A més, ha comptat amb la participació dels responsables del programa als centres d’atenció primària i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, així com de representants del CAP Sud de Sabadell i de l’Associació de Veïns de Campoamor d’aquesta mateixa població, que han exposat la seva experiència amb aquesta iniciativa.

La prescripció social ofereix alternatives no sanitàries a pacients majors de 16 anys amb aïllament social o risc de patir-lo i/o amb símptomes que van des del malestar de la vida quotidiana fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat. En el marc d’aquest programa, professionals dels centres d’atenció primària i pacients identifiquen conjuntament activitats comunitàries que els poden ajudar a millorar la seva salut i benestar. La iniciativa es basa en l’evidència que la participació regular en aquest tipus de propostes ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, els proporciona un reforç positiu i els permet mantenir un estil de vida actiu, saludable i resilient contra els trastorns mentals.

Per poder implementar el Programa de Prescripció Social i Salut és necessari disposar d’un inventari exhaustiu de les activitats que ofereixen les entitats locals al municipi.