Neix la T-Hospital, que permetrà desplaçar-se gratuïtament a l'Hospital de Terrassa

El nou billet és unipersonal i entrarà en vigor el dimarts 17 de desembre

Autobús de Terrassa a l'Hospital.
Autobús de Terrassa a l'Hospital. | Anna Mira
LaTorre
14 de desembre del 2019
L'Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d'Ègara posaran en marxa la setmana vinent la nova targeta T-Hospital, un títol de transport unipersonal que permetrà utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis d'autobusos urbans de Terrassa per accedir a l'Hospital de Terrassa.

La ciutadania rebrà a la seva bústia un tríptic informatiu sobre la gestió i l'ús de la targeta. A partir d'aquest divendres, ja es podrà iniciar la tramitació de les targetes T-Hospital a l'Oficina de Mobilitat de Terrassa (c/ d'Iscle Soler, 9), i els nous títols seran operatius a partir del dimarts 17 de desembre. A partir d'aquell dia també es podrà tramitar la targeta a l'Hospital de Terrassa, en horari de matí de 10 a 14 h, fins al 31 de gener de 2020.

La implantació d'aquesta innovadora exempció tindrà un cost aproximat per a l'Ajuntament de 125.000 euros aquest 2019, i de 130.000 euros anuals a partir de 2020. El servei de bus gratuït a l'Hospital, així com la congelació de tarifes per a l'autobús urbà el 2020, formen part de les noves mesures de les polítiques de mobilitat i transport que impulsa l'Ajuntament per avançar cap a la «Revolució verda», un nou model de ciutat per viure millor, preservar el medi ambient i combatre la crisi climàtica.

La T-Hospital no té caducitat, el seu cost és d'1 euro en concepte d'emissió i gestió de la targeta, i de 5 euros en cas de pèrdua o renovació per mal ús. La utilització fraudulenta de la targeta comporta la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de 12 mesos, així com la seva retirada. La podran sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16.

Com funciona

Es podrà arribar a l'Hospital de Terrassa des de qualsevol barri de la ciutat, fent com a màxim un transbordament entre línies i sense que excedeixi els 60 minuts entre les dues validacions. Quan s'accedeixi a l'autobús s'haurà de validar la targeta a la màquina validadora específica (diferent de la validadora dels altres títols de transport). En el cas que sigui necessari fer un transbordament a l'anada o a la tornada de l'Hospital de Terrassa s'haurà de validar als dos autobusos en les corresponents màquines validadores específiques.