MútuaTerrassa engega un projecte pioner amb la realitat virtual com a pedra angular

La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa vol utilitzar aquesta eina per sensibilitzar als investigadors a identificar-se correctament en l'àmbit de la recerca

1200_1576254262Experincia_RV_investigadors_Fundaci_Docncia_i_Recerca_MtuaTerrassa
1200_1576254262Experincia_RV_investigadors_Fundaci_Docncia_i_Recerca_MtuaTerrassa | MútuaTerrassa
LaTorre
15 de desembre del 2019
Evitar que els investigadors es confonguin amb d'altres, facilitar la localització dels seus treballs, impulsar la seva visibilitat i -en conseqüència- fomentar el seu coneixement són els reptes que persegueix la campanya dirigida als investigadors de l'entitat i endegada recentment per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa. Afavorir les xarxes de coneixement amb altres professionals és un altre dels objectius que busca aquesta iniciativa.

Per tal d'instar-los a registrar-se correctament i de manera única a les plataformes d'identificació de recercadors com ORCID o d'altres, des de la Biblioteca - Espai del Coneixement de MútuaTerrasa se'ls convida a gaudir d'una sessió d'scape room amb Realitat Virtual Immersiva (RVI) mitjançant la qual s'evidencia el com i el perquè s'hi han de registrar. Sota el títol "Submergeix-te, aprèn i relaxa't: experiències interactives de Realitat Virtual", es tracta d'una experiència sensorial per la qual es calcula que hi puguin arribar a participar prop d'un centenar d'investigadors.

Pionera a nivell de les biblioteques especialitzades del territori, la iniciativa va ser presentada recentment a la segona edició dels "Serious Games Camp", una trobada -que en aquesta ocasió es va celebrar a Terrassa- concebuda per millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant videojocs, Realitat Virtual i Realitat Augmentada. El passat mes de maig també va ser presentada a nivell estatal a les XVI Jornades Espanyoles d'Informació i Documentació així com a les III Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya promogudes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.