Continental busca comprador per a la planta de Rubí abans de finals de gener

L'empresa descarta quedar-se amb una part del negoci, però manté el termini de sis mesos per trobar solucions per a tots els treballadors de la plantilla

Els sindicats reclamen que es garanteixin els seus llocs de treball
Els sindicats reclamen que es garanteixin els seus llocs de treball | Carla Serra
18 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:46h
Continental ha comunicat als representants dels treballadors que abandona el negoci de Rubí i es planteja trobar un comprador per la planta vallesana abans de finals de gener. Segons ha explicat el secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Occidental, Josep Rueda, la direcció ha explicat que dona un termini de dos mesos per buscar un comprador, però que en cas que no la tinguin, seguiran treballant en el producte.

Fa un mes la multinacional va anunciar el procés de reindustrialització de les instal·lacions i no descartava, aleshores, quedar-se amb una part del negoci amb un producte nou. Ara, però, Continental es fixa un període de dos mesos per a buscar un tercer interessat en les instal·lacions, i no es quedarà amb cap part del negoci sinó que l'opció és trobar un comprador.

Un cop passats els dos mesos, s'obrirà un altre període per decidir qui i com es queda l'empresa, i negociar les condicions amb els treballadors, ja que, com ha explicat Rueda, "la plantilla ha dit en un referèndum que a banda de buscar solucions per a la plantilla, volem que es comencin a parlar les condicions de la gent que no es quedarà". "És l'obligació social que té l'empresa amb els treballadors de Continental", ha afegit.
 
Reunió amb els grups parlamentaris

La fàbrica de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considera una localització "estratègica" per la multinacional, segons els sindicats que aquest dissabte van organitzar a Rubí la primera manifestació per reclamar a l'empresa que garanteixi els llocs de treball.

El comitè d'empresa es reunirà aquesta tarda amb els grups parlamentaris, amb la intenció de posar sobre la taula la situació i exigir-los que negociïn amb la direcció europea de la multinacional.

L'operació de reindustrialització que va anunciar Continental fa un mes forma part d'un procés de reestructuració a escala mundial que preveu retallar més de 5.000 llocs de treball fins el 2028 per fer front a la transformació del sector cap als models elèctrics.