El Comitè d'Empresa de Continental demana la implicació de la Generalitat

L'Ajuntament de Rubí i el Comitè d'Empresa s'han reunit amb els grups parlamentaris de la cambra catalana per traslladar la preocupació dels treballadors

La reunió s’ha celebrat al Parlament
La reunió s’ha celebrat al Parlament | Ajuntament de Rubí
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:37h
El Comitè d'Empresa de la planta rubinenca de Continental Automotive s'ha reunit aquest dimecres amb els grups parlamentaris de la cambra catalana per traslladar la preocupació dels treballadors davant els plans de reestructuració de la multinacional, que inclouen el probable tancament de la fàbrica ubicada a Cova Solera.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Serveis a l’Empresa i de Planejament Urbà, Rafael Güeto, i el regidor de l’equip de govern Pau Navarro, han acompanyat al comitè per mostrar el suport als treballadors i traslladar, també, la preocupació del conjunt de la ciutat.

A la reunió, s’ha acordat presentar una proposta de resolució conjunta de tots els grups al Ple del Parlament en suport de la plantilla de Continental, organitzar una compareixença unitària davant els mitjans de comunicació i sol·licitar una reunió urgent amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

La presidenta del Comitè d'Empresa, Núria Requena, ha assegurat en unes declaracions a Rubitv.cat que tenir el suport de la cambra catalana, així com de l'Ajuntament de Rubí, els fa sentir "més forts", però que "l'angoixa de les 760 persones afectades no finalitzarà fins que tinguem alguna cosa segura i existeixi una possible negociació que sigui positiva pels treballadors".

Requena és conscient que els propietaris de l'empresa difícilment canviaran d'opinió, però espera que el Govern pressioni a Continental "perquè almenys donin explicacions".

Per la seva banda, l'alcaldessa considera que és necessari que el Govern català s'impliqui en la defensa dels llocs de treball de Continental a Rubí: "Si no es pot aconseguir la continuïtat de la planta a Rubí, cal intentar almenys que la reindustrialització sigui efectiva, amb una premissa fonamental per a nosaltres: garantir els 760 llocs de treball". També ha reclamat un cop més la dotació del Pacte Nacional per la Indústria i a l'Estat la derogació d'una reforma laboral, per evitar situacions com la que està vivint la plantilla de Continental.