Rubí signa la Declaració del Consell Local per la República

Més d'un centenar de municipis van fundar els seus Consells de manera simultània

Albert Sorrosal explica les línies bàsiques del Consell Local per la República
Albert Sorrosal explica les línies bàsiques del Consell Local per la República | Marta Casas
Redacció
23 de desembre del 2019
Divendres a la tarda, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler va acollir l'acte de signatura del Consell Local per la República, que va ser simultani a diverses localitats, un total de 112, i amb un acte central a Sant Celoni. La presentació del Consell a Rubí va comptar amb la presència de membres de partits i entitats partidàries de la independència, a més de ciutadans a títol individual.

L'acte va ser conduït per Albert Sorrosal, membre de Primàries Rubí, i el portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera, va fer una breu explicació sobre el desenvolupament de l'Assemblea de Càrrecs Electes que es va constituïr el passat 31 d'octubre i que va comptar amb la participació de quatre regidors republicans i la portaveu de l'AUP, Betlem Cañizar.

Després Carme Vinyes, membre de Junts per Rubí, va llegir la declaració fundacional del Consell Local per la República, i finalment Rosa Latorre, representant del CDR de Rubí, va ser l'encarregada de moderar el debat dels assistents. La presentació inicial la va fer Montse Garrell, vocal de l'ANC de Rubí.

Primer pas abans de la constitució oficial del Consell Local per la República

La declaració signada divendres és el pas previ a la constitució del Consell Local per la República, un compromís adquirit per tots els sotasignants i que, a més, declara la ciutat "territori lliure i sobirà" que es governarà pel Consell Local. Tots els membres que hi vulguin participar hauran d'estar inscrits al registre del Consell per la República Catalana.

Un cop es formalitzi la seva constitució, l'ens local tindrà com a objectius principals impulsar estratègies i col·laborar en totes les accions institucionals i civils que tinguin com a objectiu la instauració de la República Catalana, esdevenir un espai de representació política lliure i sobirà en el municipi, "no limitat pels poders de l'estat espanyol", i promoure la unitat d'acció estratègica en el seu àmbit territorial.

L'òrgan vol promoure especialment la participació ciutadana, és a dir que totes les persones del municipi que ho vulguin podran participar a l'Assemblea del Consell i formar part de les comissions de treball que es constitueixin per tal de dur a terme els projectes del Pla de treball que es determini.