HABITATGE

L'equip de govern preveu crear una llar d'emergència residencial

El projecte d'habitatge presentat també inclou la construcció de sis pisos per a joves

per RubiTV.cat , 29 de gener de 2019 a les 10:15 |
Pla d'habitatge dels sis pisos per a joves | RUBITV
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'equip de govern ha presentat aquest dilluns un projecte de reforma de dos locals en propietat de l'empresa municipal de l'habitatge PROURSA i que contempla una doble actuació per cobrir les necessitats d'habitatge social de la ciutat. D'una banda, es preveu la creació d'un alberg d'atenció familiar per emergència residencial i, de l'altra, la construcció de sis habitatges de lloguer social per a joves.

L'espai residencial d'emergència s'ha plantejat al carrer Belchite, 1-9 a la planta baixa de l'edifici, que actualment està en desús. La proposta planteja un espai amb capacitat per a 34 persones que tindrien 7 habitacions familiars amb bany interior i un espai amb zones comunes amb cuina, un sala de reunions i una altra de jocs infantils. A més, una de les habitacions estaria adaptada per a una persona amb mobilitat reduïda. L'objectiu d'aquest espai és que sigui transitori, és a dir, una llar temporal mentre que es trobi una solució definitiva pels usuaris al problema habitacions.


Pel que fa als pisos de protecció oficial per a joves, estan pensats pel carrer Maria Aurèlia Capmany. Es tracta de sis pisos de 43 metres quadrats per a parelles o grups reduïts, energèticament eficients i que disposaran d'un hort frontal a la façana. 

L'Ajuntament destina 360.000 euros per la remodelació de l'espai d'emergència que es contempla a la proposta de pressupost municipal 2019. És per això que l'alcaldessa, Ana María Martínez, demana el suport de la resta de forces del Ple per tirar endavant aquest projecte: "Confio en la responsabilitat de la majoria de partits d'estar al servei de la ciutat".


L'equip de govern confia tenir enllestida la llar d'emergència aquest mateix any, mentre que els sis pisos de lloguer social està previst poder entrar-hi a viure el 2020.

Més enllà d'aquests dos projectes, Marínez ha avançat que més endavant presentaran nous projectes per oferir solucions habitacionals per a gent gran i per a persones amb diversitat funcional. 


 

 

Participació