Ballart secunda la proposta de Farrés d'instar la Generalitat a «repensar» la nova línia ferroviària a l'aeroport

L'alcalde de Terrassa assegura que han previst fer "accions conjuntes" passades les festes nadalenques

Trens de Rodalies arribant a Barcelona
Trens de Rodalies arribant a Barcelona | Adrià Costa
Redacció
27 de desembre del 2019
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha secundat la proposta que la seva homòloga de Sabadell, Marta Farrés, va llançar fa uns dies, en què demanava "aprofitar" la línia ferroviària R4 per connectar el Vallès Occidental amb l'aeroport de Barcelona. Tot plegat, després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, anunciés una línia de tren fins aquesta infraestructura aeroportuària.  

Ballart, igual que Farrés, ha demanat "repensar" aquesta idea inicial de la Generalitat i l'ha qualificat "d'errada històrica". El batlle ha recordat que s'haurien de "recuperar els estudis que van donar forma al Pla de Rodalies 2008-2015", perquè recollia com a conclusió que la millor proposta era un servei Manresa-Terrassa-Barcelona-aeroport.

En aquest sentit, ha recalcat que en aquest document es posava l'accent en aprofitar l'R4 per enllaçar amb les instal·lacions aeroportuàries a través d'una connexió directa, i ha apuntat que la idea del Govern "afegiria pressió als túnels ferroviaris que travessen" Barcelona. Ha lamentat que la decisió anunciada per l'executiu català s'hagi pres "sense tenir en compte les necessitats de la població del Vallès Occidental".

Des de l’Ajuntament de Terrassa ja s’han posat en contacte amb l’alcaldessa de Sabadell per coordinar "accions conjuntes" en aquest sentit, un cop hagin passat les festes nadalenques.