Tot a punt per rebre els Reis d'Orient a Rubí

La cavalcada comportarà algunes afectacions al trànsit, que ja estan degudament senyalitzades

Els Reis arribaran aquest diumenge a Rubí
Els Reis arribaran aquest diumenge a Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
03 de gener del 2020
Actualitzat el 05 de gener a la 13:25h
Rubí ja ho té tot a punt per rebre la visita dels Reis d'Orient aquest diumenge a la tarda. A partir de les 16.30h, el Carter Reial s'instal·larà a l'Escardívol i recollirà les darreres cartes dels nens i nenes.

El mag Rubisenc guiarà els Reis fins allà, on està previst que arribin prop de les 18h. Un cop arribin, se'ls farà entrega de les claus de la ciutat, i cap a les 18.30h s'iniciarà la cavalcada, que enguany patirà un petit canvi d'itinerari entre l'avinguda de Barcelona i el carrer de la Mare de Déu de Fàtima, per tal d'equilibrar l'afluència de públic i millorar la visualització de la cavalcada des de l'inici fins al final.

El recorregut finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet al voltant de les 21 h, on els Reis faran la tradicional adoració al nen Jesús.

Durant tot l’itinerari, els Reis Mags repartiran quatre tones de caramels lliures de gluten i al·lergògens. Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de la primera i l’última de les carrosses, i a partir de la plaça de Catalunya.

La comitiva estarà formada per set carrosses, una de les quals s’ha renovat per a l’ocasió ─la que transporta els regals, i comptarà amb la participació d’una desena de companyies diferents d’animació artística, algunes d’elles internacionals, així com de diverses entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació de la comissió de Reis.

El recorregut

La comitiva reial sortirà de L’Escardívol pels carrer Joaquim Blume, Cadmo Prat de la Riba i Rafael Casanova fins al passeig Francesc Macià. Les carrosses i comparses dels monarques passaran per l’Avinguda Barcelona fins al carrer Cervantes. La cavalcada seguirà pel carrer Monturiol fins a Abat Escarré i la plaça del Progrés i girarà per Mare de Déu de Fàtima,Tres d’Abril i la carretera de  Sant Cugat.

Ses Majestats passaran pels carrers  Joan Maragall,  Bartrina i Lluís Ribas fins a tornar direcció al centre per Cervantes. El tres Reis tornaran a transitar l’avinguda de Barcelona i el passeig  Francesc Macià i arribaran a la plaça Doctor Guardiet a través del carrer Montserrat. El recorregut finalitzarà a la plaça al voltant de les 21 h.

Afectacions al trànsit

L’arribada dels Reis d’Orient comportarà limitacions d’aparcament a l’Escardívol, on es començarà a restringir l’entrada de vehicles de manera esglaonada a partir del 2 de gener.

A més, els carrers inclosos al recorregut estaran tancats durant unes hores i, per tant, el seu veïnat no podrà accedir o sortir dels pàrquings.

A banda dels habituals, enguany s’hi sumen els trams afectats pel canvi d’itinerari: carrer d’Apel·les Mestres (entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes), carrer de Joan Maragall (entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes), carrer Duran i Bas (entre Bartrina i Mare de Déu de Fàtima), carrer de Cervantes (entre Joan Maragall i Lluís Ribas), carrer de Lumiere (entre Cervantes i Abat Escarré), i carrer de Mare de Déu de Fàtima (entre Monturiol i Duran i Bas).

La reobertura d’aquestes vies està prevista aproximadament a les 21 h, un cop les carrosses hagin passat per la zona afectada.

Els patges i carters reials, així com el mag Rubisenc, recullen les darreres cartes

Abans que els Reis arribin a la ciutat, els nens i nenes poden entregar les seves cartes als diversos patges i carters reials que han enviat a la ciutat. El mag Rubisenc també les recollirà al seu campament, instal·lat al Castell fins demà, dissabte.