ERC reclama la incorporació d'un milió d'euros en polítiques d'habitatge al Pressupost 2020

Els republicans han presentat diverses al·legacions als comptes

08 de gener del 2020
ERC presenta al·legacions als Pressupostos 2020
ERC presenta al·legacions als Pressupostos 2020 | ERC Rubí
Tal com va anunciar que faria al ple municipal d'aprovació inicial dels pressupostos per al 2020, ERC va registrar ahir una quinzena d'esmenes als comptes municipals, que busquen "donar resposta a allò que creiem que la ciutat necessita de manera estratègica per afrontar els seus reptes de futur, tal com ha explicat Xavier Corbera, el portaveu dels republicans a Rubí.

"El posicionament en aquell moment va ser esperar quina era la resposta, i ens vam abstenir com a gest de bona voluntat", ha recordat Corbera.

Un milió d'euros en habitatge a través de crèdits de l'Institut Català de Finances

L'habitatge, que va ser un dels punts més debatuts durant el ple de pressupostos, és també un dels principals temes per als quals ERC proposa una millora en els comptes: incorporar un milió d'euros per fer front a les polítiques d'habitatge, després que el pressupost de PROURSA s'hagi vist reduït en un 40%, com va denunciar l'exregidor d'ERC i actual secretari de Comunicació de l'executiva local.

"El que ens costa mensualment el lloguer o la hipoteca va en funció de l'oferta i la demanda que hi ha en un municipi, i aquí tenim milers de pisos tancats i una oferta limitada, una bombolla immobiliària que tenim eines per fer-hi front", ha detallat Xavier Corbera.

Aquest milió d'euros s'incorporaria a través la línia de préstecs ICF Habitatge Social de l'Institut Català de Finances, que concedeix aquests crèdits amb un interès "pràcticament zero", i que està destinada a entitats socials i ajuntaments per a l'adquisició de pisos destinats a lloguer social.

Altres mesures que proposa ERC per millorar aquests comptes, i en la línia del que ja van anunciar dins del seu Pla d'Acció de Mandat, són destinar recursos a la transformació urbana de la ciutat, la seguretat i el civisme, l'accessibilitat i la mobilitat, i els reptes de la indústria.

Donar resposta a les observacions de l'informe d'intervenció

Com també va sortir al ple per part de diversos portaveus, ERC demana que es doni resposta als informes d'intervenció sobre el pressupost 2020, com per exemple augmentar la dotació del fons de contingència, que és de només 150.000€; o que es contemplin alguns ingressos que haurien d'estar contemplats en compliment de les ordenances fiscals aprovades el mes d'octubre.

Altres partides en particular que ERC troba que es podrien millorar són la de prevenció d'incendis, que ERC considera "minúscula"; les dels programes de Biblioteques, Museus, Política Lingüística, Atenció al Ciutadà o Gestió del Patrimoni; incorporar les accions del Pla de Mobilitat al programa de Mobilitat o dotar de pressupost suficient els programes que siguin necessari per fer un seguiment adequat als serveis municipals privatitzats o disciplina urbanística.