Els treballadors de Continental a Rubí faran dos dies de vaga per les incerteses del procés de compra

La direcció comunica que hi ha dues empreses de capital espanyol interessades però les converses estan en fase inicial

Mig miler de persones s'han manifestat per mantenir els 760 llocs de treball de Continental
Mig miler de persones s'han manifestat per mantenir els 760 llocs de treball de Continental | Carla Serra
Redacció
10 de gener del 2020
Actualitzat el 12 de gener a les 12:40h
Els treballadors de Continental a Rubí han anunciat que faran vaga davant les incerteses del procés de compra que ha iniciat la multinacional. Segons ha avançat La Vanguardia, seran dos dies de vaga: un la setmana vinent, i l'altre, la següent.

La direcció de l'empresa es va reunir el passat dimecres amb els sindicats, i els va comunicar que hi ha dos possibles compradors de capital espanyol, però sense concretar més perquè les converses estan en una fase "molt inicial". Fonts sindicals han explicat a l'ACN que en aquesta trobada "no es va avançar res", i que el comitè va sortir "emprenyat" de la reunió.

És per aquest motiu que els empleats estan plantejant mobilitzacions, que es concretaran en els propers dies. Continental va anunciar al desembre que abandonava el negoci de Rubí i volia trobar un comprador per la planta vallesana abans de finals d'aquest mes.

 
Les mateixes fonts han explicat que els representants dels treballadors treballen amb dues línies estratègiques: la reindustrialització de la planta i, en cas que s'hagi de produir, negociar les prejubilacions i sortides de la companyia.

Els treballadors demanen suport a les administracions i a la ciutadania
 

Cartell col·locat a la seu de Continental a Rubí Foto: Marta Casas


Des que es va fer públic que la direcció de Continental plantejava la venda de la planta de Rubí, amb el greu impacte social que això suposaria, la plantilla ha rebut el suport del ple de l'Ajuntament de Rubí, amb el qual es va reunir l'endemà de conèixer-se el futur de la planta, i també dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, de la qual en va sortir el compromís de presentar una proposta de resolució conjunta de tots els grups al Ple del Parlament en suport de la plantilla de Continental, organitzar una compareixença unitària davant els mitjans de comunicació i sol·licitar una reunió urgent amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

El desembre, a més, mig miler de persones va manifestar-se pels carrers de la ciutat reclamant una solució per als més de 700 treballadors de la planta.