Rubí Jove obre les inscripcions per apuntar-se a les activitats de la programació d'hivern del 2020

A partir d'aquest any, l'equipament municipal també acull les trobades del grup "Fridays for future" de Rubí

Rubí Jove es troba a l'espai Jove Torre Bassas
Rubí Jove es troba a l'espai Jove Torre Bassas | Ajuntament de Rubí
Redacció
13 de gener del 2020
La programació d'activitats d'hivern de Rubí Jove, adreçada als rubinencs i rubinenques d'entre 12 i 19 anys, ja està en marxa. Es desenvoluparà entre els mesos de gener i abril i inclou tallers, cursos, serveis d’assessoria i propostes organitzades al voltant de festes i commemoracions, com ara Carnestoltes, el Dia Internacional de la Dona o el Dia Mundial del Teatre.

L’Espai Jove Torre Bassas dona servei a diferents col·lectius com el grup jove LGTBI+ Prisma, el Consejo de Gamers i Otaku Rubí, i a partir d’aquest any també serà l'espai de trobades del grup Fridays for future de Rubí, que exigeix accions urgents contra l’emergència climàtica, els divendres a les 17.30 h. Dins el Punt Jove LGTBI+, Rubí Jove treballa per crear a Rubí un Espai Trans, un punt de trobada segur i lliure per a persones transgènere o transexuals on compartir vivències i defensar i visibilitzar els seus drets.

L’oferta formativa d’aquest primer quadrimestre de l’any inclou un curs d’iniciació a la llengua de signes catalana, del 4 de febrer al 26 de març, i dues sessions del curs de manipulació d’aliments i seguretat alimentària que ja es va impartir l’any passat, el 25 i 30 de març.

Pel que fa als tallers, la programació adreçada a joves de 12 a 18 anys inclou sessions d’il·lustració i còmic, street dance, guitarra, boxa, K-pop i la proposta Fem deures. Com a novetat, s’ofereix el taller English pitinglish per practicar l’idioma de manera diferent. També s’impartirà una versió del taller d’il·lustració i còmic per a nois i noies de 18 a 30 anys. Per a persones de 12 a 30 anys, s’han programat tallers de dibuix i pintura, fotografia i teatre.

Com és habitual, l’equipament juvenil també organitzarà diferents activitats puntuals, algunes d’elles al voltant de dates clau del calendari. Entre aquestes propostes figuren la K-Pop Party per celebrar Carnaval, el 21 de febrer; un taller de Drag-king per commemorar el Dia Internacional de la Dona, els dies 12, 19 i 26 de març; i la celebració del Dia Mundial del Teatre, el 23 de març. Un cop al mes, l’espai jove Torre Bassas es transformarà també en sala de concerts i proposarà música en directe. El primer concert de l’any serà el pròxim divendres 24 de gener amb Ciento’s Show.

A més, l’equipament juvenil manté l’oferta de serveis d’assessoria laboral, el Punt Jove LGTBI+, l’Speed Dating, el Consultori sexual i de parella i l’Assessorament i orientació formativa. 

Les inscripcions per als tallers i cursos es podran fer fins al dimecres 22 de gener a través del web de Rubí Jove i, en el cas dels cursos, presencialment a l’Espai Jove Torre Bassas.