Albert Sorrosal, escollit per formar part de la Coordinadora Nacional de Primàries Catalunya

Primàries Rubí exigeix als partits independentistes "que facin respectar la seva sobirania i es mantinguin ferms en la defensa del president Quim Torra"

13 de gener del 2020
La formació política Primàries Catalunya-Barcelona va renovar el passat 21 de desembre la seva executiva amb la vista posada a les eleccions catalanes, en què la formació podria presentar-hi una llista, i va escollir a l'Anna Arqué com a nova portaveu i al rubinenc Víctor Puig i Arnau Pont com a coordinadors.

A més, la formació ha posat en marxa la creació de la Coordinadora Nacional. És per aquesta raó que Primàries Rubí va celebrar una assemblea amb els associats i electors el divendres 10 de gener per escollir el representant local a la Coordinadora Nacional de Primàries Catalunya. L'escollit ha estat Albert Sorrosal, portaveu de Primàries Rubí.

En el marc de l'assemblea, la formació local ha donat a conèixer el seu posicionament davant els darrers esdeveniments polítics i judicials que s'han produït a Catalunya. Els membres de Primàries Rubí consideren que, malgrat l'alliberament dels dos darrers membres dels CDRs "falsament acusats de terrorisme" o la confirmació definitiva de la condició d'eurodiputats de Carles Puigdemont i d'Antoni Comín, les decisions del Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central sobre Oriol Junqueras i el president Quim Torra "ens mostren clarament que la repressió del Regne d'Espanya continua".

Davant d'això, el grup municipal exigeix als representants dels partits independentistes amb representació al Parlament de Catalunya "que facin respectar la seva sobirania i es mantinguin ferms en la defensa del president Quim Torra" i a aquells que tenen representació al Congrés dels Diputats "que garanteixin que el Govern d'Espanya no pugui engegar una legislatura amb normalitat si no hi ha fruits concrets de les vagues promeses de diàleg i desjudicialització".

Finalment han encoratjat a la ciutadania rubinenca a seguir mobilitzant-se i a adherir-se al Consell Local per la República, que està en procés de construcció.