«Espais recobrats», una exposició molt especial per celebrar els 100 anys del Celler Cooperatiu

L'acte inaugural tindrà lloc el dijous 16 de gener a les 19 h i la mostra es podrà visitar fins el 30 de març

Sala de Tines del Celler
Sala de Tines del Celler | Teresa Llordés
Redacció
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:16h
L'antic Celler Cooperatiu de Rubí commemora, aquest 2020, el seu centenari. Per celebrar-ho, l'Ajuntament de Rubí ha preparat una programació d’activitats centrada en la seva història i el seu passat vinícola, entre les quals destaca l'exposició Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català, que es podrà visitar del 16 de gener al 30 de març a la Sala de Tines. 

L'exposició fa un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s’han fet al llarg de les últimes dècades a Catalunya. És un projecte de l’arquitecte Ferran Pont i de la fotògrafa Teresa Llordés, i ha estat coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya).

A més, reivindica els valors artístics, històrics i paisatgístics de l’arquitectura industrial i presenta exemples de reinvenció en aquest camp, com la reconversió d’antigues fàbriques en museus, escoles, biblioteques o comerços. S’hi presenta un repertori ampli de les formes d’abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d’intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista en les quals es posa l'accent en el manteniment del paisatge industrial.

La fotografia històrica de finals del segle XIX i principis del XX té un paper rellevant al llarg de la mostra. Aquestes imatges, fruit d’un treball de recerca en diversos arxius, permeten contemplar els edificis en el seu ús original i mostren com han canviat els contextos urbans d’aquestes edificacions.

El projecte iniciat l’any 2014 amb la publicació del llibre Espais recobrats, editat pel mNACTEC i obra de Ferran Pont i Teresa Llordés, té ara continuïtat amb aquesta exposició amb l'objectiu de divulgar la feina feta en el camp de la recuperació del patrimoni industrial a Catalunya.

L’acte d’obertura de la mostra tindrà lloc el dijous 16 de gener, a les 19 h, i comptarà amb la presència del comissari de l’exposició, Ferran Pont, el qual oferirà una visita guiada per a tots els assistents.

L'horari de l'equipament municipal és els dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 h a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.