L'assemblea de pensionistes alerta sobre la situació de la gent gran a Rubí

El Moviment per unes Pensions Dignes acompanyarà la plantilla de Continental a la vaga i la manifestació de demà

14 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:36h
Els pensionistes de Rubí celebren la primera assemblea de l'any 2020
Els pensionistes de Rubí celebren la primera assemblea de l'any 2020 | Marta Casas
Després de la reunió amb l'Ajuntament de Rubí del passat 2 de desembre, el Moviment de per unes Pensions Públiques Dignes ha fet públiques algunes de les dades obtingudes, destacant la gran manca de places públiques de residències per a la gent gran en relació a la quantitat de persones de més de 65 anys que hi ha a la ciutat segons l'Idescat: 185 places públiques per a gairebé 12.000 persones.

A més, els pensionistes han revelat que hi ha a la ciutat hi ha 2.482 persones amb dependència, amb 243 expedients de dependència en tràmit. Des del 2015, moment en què es va aprovar la Llei contra la pobresa energètica, el nombre de persones ateses pels Serveis Socials amb deutes en relació amb els subministraments han estat 925.
 

Altres dades desgranades pel moviment han estat les persones que tenen servei domiciliari (698), dels quals 481 viuen acompanyats, i 205 sols; o les persones que tenen servei de teleassistència, 1043; de les quals 556 viuen soles.

Els pensionistes rebaten la "campanya de por" sobre el futur de les pensions

La primera assemblea del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí, que torna a les reunions setmanals de cada dimarts a les 10.30h a la plaça de l'Ajuntament, ha volgut refermar el seu compromís de defensa de les pensions públiques davant la "campanya de por" sobre el futur de les mateixes, tal com explica el comunicat que han repartit entre els assistents.

Segons els portaveus, aquesta campanya respon a la voluntat de "retallar i privatitzar" les pensions, i per això "els cal ocultar el saqueig al qual es ve sotmetent el sistema tot adjudicant-li el finançament de partides socials que no haurien de pagar-se a càrrec del pressupost de la Seguretat Social".

Segons els pensionistes, és necessari "no només una major, sinó una millor contractació laboral, increment de salaris, la derogació de les mesures més pernicioses de les últimes reformes laborals i la lluita contra el frau", a més de recordar que el pressupost de la Seguretat Social hauria de destinar-se exclusivament al pagament de les pensions en el nivell contributiu, i no utilitzar-lo per sufragar despeses com les mesures de foment de l'ocupació o el cost del personal de Tresoreria, que correspondrien als Pressupostos Generals de l'Estat.

En els Pressupostos de la Seguretat Social de 2019 s'estimaven uns ingressos de 123.584 milions d'euros per cotitzacions socials, i d'ells, 76.277 es gastarien en jubilacions contributives i 12.913,8 en pensions d'invalidesa, que sumats a la despesa en incapacitat temporal deixaria un sobrant de 16 milions d'euros l'any.
 

El Moviment per unes Pensions Dignes a Rubí torna a donar suport als treballadors de Continental

La plantilla de Continental, que ha convocat dos dies de vaga durant les dues properes setmanes, es manifestarà demà des de la planta fins a l'Ajuntament, sortint a les 10.30h. El moviment de pensionistes ha fet una crida a acompanyar els treballadors en la mesura del possible, bé durant la manifestació o esperant-los a l'Ajuntament a la seva arribada, prevista pels volts de les 12h.

També es preveu que hi hagi una representació del Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Barcelona i el secretari general de Comissions Obreres, Javier Pacheco.