Abril Garcia presenta «El mechero de la vida», una història d'autosuperació

L'autora ha dedicat el seu darrer llibre de poesies a una família molt especial per a ella

Abril Garcia presenta el seu nou llibre de poesies
Abril Garcia presenta el seu nou llibre de poesies | Malena Manobens
Marta Casas / Malena Manobens
16 de gener del 2020
Abril Garcia va presentar ahir a la tarda el seu nou llibre de poesia, titulat El mechero de la vida, davant d'un auditori de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler ben ple. Aquest llibre es presenta mesos després de la seva publicació, a l'agost, perquè, tal com explica l'autora, "penso que els llibres no tenen caducitat, i ha sortit així".

El mechero de la vida és una reflexió al voltant d'aquells moments personals en què "ens autodestruïm i ens fem molt mal", explica Garcia, "moments en què necessitem enfonsar-nos per ressorgir després de les nostres pròpies cendres", diu.

La història està dedicada a una família que té un fill amb autisme, que l'Abril va conèixer a través de la seva tasca de voluntariat a l'associació de joves amb diversitat funcional Infinits Somriures. Aquesta família va animar molt a l'autora a escriure el llibre, i de fet la van acompanyar en tot el procés de difusió del mateix.

Abril Garcia, de 22 anys, porta des dels 15 escrivint poesia, però també novel·la i altres textos de narrativa, i en aquest cas ha escollit el gènere poètic perquè és on se sent més còmoda. "Tenia un professor que feia poesia i que em va influir molt", afegeix.